Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βιωματικό εργαστήριο σεξουαλικής αγωγής: «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου»

10 Δεκ 2021 στις 17:00 - 20:00

Δωρεάν

Τα μέλη της ομάδας του «Φρίξου» – Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα), το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου συνδιοργανώνουν, στα πλαίσια προαγωγής της υγείας, βιωματικό εργαστήρι για τις/τους εκπαιδευτικούς, με θέμα: «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις».

Το εργαστήρι εστιάζει στο βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας (WAS2019) εκπαιδευτικό εγχειρίδιο σεξουαλικής αγωγής και πρόληψης από την παιδική σεξουαλική κακοποίηση για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου, με τίτλο: «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπρoσωπικές σχέσεις».

Θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου (Σταυριανού Μπίρη 6)
την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 – 20.00

Οι εισηγητές του σεμιναρίου είναι μέλη της Α.ΞΕ.Π.Τ και δημιουργοί του εκπαιδευτικού εγχειριδίου (Έλενα Βιταλάκη, Αθηνά Τριαματάκη, Δέσποινα Μαυράκη).

Σ’ αυτό μπορούν να συμμετέχουν Νηπιαγωγοί κι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου της Π.Ε.Ν. Ρεθύμνης.

Προτείνεται οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν να έχουν ενημερωθεί σχετικά με το περιεχόμενο του υλικού.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα και τον περιορισμένο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ενημερώνουμε ότι θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζει το πρωτόκολλο προστασίας από τον ΕΟΔΥ.

Δηλώσεις συμμετοχής (Όνομα, Επίθετο, Σχολική Μονάδα, τάξη που διδάσκετε) έως 5 Δεκεμβρίου 2021 στο: despina_mavraki@yahoo.gr
Πληροφορίες: Δέσποινα Μαυράκη, δασκάλα, τηλ. επικ.: 6947271423

Είσοδος δωρεάν

Διοργανωτές

Φρίξος – Α.ΞΕ.Π.Τ
Δήμος Ρεθύμνου
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου
Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Χώρος Διεξαγωγής

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου
Μπίρη 6
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831029215