Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βιωματικό και θεωρητικό εργαστήρι σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο

6 Οκτωβρίου στις 18:30 - 20:30

10€

Κυριακή 6/10/2019
18.30-20.30

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εμπεριέχει πολλές, μικρές, συχνές, επαναλαμβανόμενες συζητήσεις με το παιδί ή τον έφηβο με στόχο τη συνεχή ενημέρωση όπου είναι πηγή γνώσης αλλά και σχέσης.

Τα παιδιά θ’ ακούσουν για το σεξ από τους φίλους τους, το ίντερνετ και την τηλεόραση. Με το να το μάθουν από εσάς, είστε σίγουροι ότι λαμβάνουν τις σωστές πληροφορίες, και το πιο σημαντικό, ξέρουν πώς αισθάνεστε γι’ αυτό.

Τα παιδιά που λαμβάνουν καλή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι πιο πιθανό να καθυστερήσουν να κάνουν σεξ και όταν ξεκινήσουν, είναι πιθανόν να αποφύγουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα γιατί θα είναι συνειδητή επιλογή και όχι περιέργεια η μίμηση συμπεριφορών φίλων.

Τα θέματα και οι ηλικίες είναι απλά ένας οδηγός και βασίζονται σε αυτά που γνωρίζουμε για την παιδική σεξουαλική ανάπτυξη και πώς κρατάμε τα παιδιά μας υγιεί και ασφαλή στον κόσμο σήμερα.

Η προσχολική ηλικία είναι η πιο εύκολη για να διδαχθούν. Είναι σαν άδεια σφουγγάρια, έτοιμα να απορροφήσουν πληροφορίες για τα πάντα. Το τεράστιο όφελος του να μιλάτε στα παιδιά σας από μικρή ηλικία είναι πως τους έχετε εξουσιοδοτήσει τη γνώση να είναι σε θέση να παίρνουν καλές αποφάσεις σε ότι αφορά το σεξ.

Επίσης θα έχετε μία τέτοια σχέση μαζί τους στην οποία θα ξέρουν ότι μπορούν να σας μιλήσουν για τα πάντα.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το σεξ στα μικρά και τα μεγάλα παιδιά μας.

Η Πατεράκη-Καστρινάκη Νεκταρία είναι Msc ψυχολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας,πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρική και στην παρεμβαίνουσα μη κατευθυντική N.D.I. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση είναι στη συστημική, στη προσωποκεντρική και στην παρεμβαίνουσα μη κατευθυντική N.D.I καθώς και στη θεραπεία ζεύγους στη συγκινησιακά εστιασμένη θεραπεία (e.f.t) της Sue Johnson.

Είναι συν ιδρύτρια του κέντρου «μιτος :η τέχνη του θεραπευειν», στο οποίο είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα τεσσάρων ετών στην εκπαίδευση ενηλίκων στη συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία προσωποκεντρικής και μη κατευθυντικής παρέμβασης όπου είναι αναγνωρισμένα από την ελληνική και Ευρωπαϊκή Εταιρια Συμβουλευτικής καθώς και από τον παγκόσμιο οργανισμό της NDI.

Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά στα Χανιά παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε εφήβους ,ενήλικες ,ζευγάρια και οικογένειες. Επιπρόσθετα, συντονίζει ομάδες γονέων, ομάδες εφήβων και ομάδες δασκάλων με τη μέθοδο εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα και δασκάλου (ΕΑΓ και ΕΑΔ τουTomas Gordon) καθώς και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ομάδες σεξουαλικότητας και ερωτικών σχέσεων, ομάδες στήριξης στο πένθος και την απώλεια ,ομάδες υποστήριξης στην Υπογονιμότητα σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα τα τελευταία δέκα χρόνια συντονίζει ομάδες σε μαραθωνίους ψυχοδράματος καθώς και συμποσίων Συμβουλευτικής.

Κόστος σεμιναρίου 10€/το άτομο , 15€/το ζευγάρι
Δηλώσεις συμμετοχής : 698 5738498

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Οκτωβρίου
Ώρα:
18:30 - 20:30
Κόστος:
10€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Τηλέφωνο:
2831 025527

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Κατεχάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831 025527