Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βιβλιοπαρουσίαση «Μια Μέρα Στη Φύση» του Άλκη Πασχαλίδη στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο

17 Μαρτίου στις 12:00

Δωρεάν

Βιβλιοπαρουσίαση στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο.
«Μια Μέρα Στη Φύση» του Άλκη Πασχαλίδη.
Για παιδιά άνω των 3 ετών.
Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12:00.

Δυο αδέρφια, η Κατερίνα κι ο Στέφανος, κάνουν εκδρομές στη φύση. Περιηγούνται στους λόφους, στα δάση, στις λίμνες, στις σπηλιές, στα βουνά και στις κοιλάδες. Όχι, όμως, ως παρατηρητές σε μια φύση που αξίζει να δεις και να χαζέψεις. Αλλά σε μια φύση που το φως του ήλιου σε ζεσταίνει, οι καρποί των δέντρων σε χορταίνουν, το ποτάμι σε ξεδιψάει και τα πουλιά σου δίνουν τη φωνή τους.

Όπως χιλιάδες χρόνια πριν.

Σε μια φύση που, αν την εμπιστευτείς, σε ανταμείβει με τη φιλία της. Όπως χιλιάδες χρόνια πριν.

Τα παιδιά θα γίνουν οι ήρωες αυτής της μικρής ιστορίας που είναι ουσιαστικά ένα θεατρικό παιχνίδι πάνω στην ιστορία του βιβλίου και θα ζήσουν μικρές περιπέτειες μέσα στη φύση, δοκιμάζοντας, όμως, μια καθημερινότητα διαφορετική. Μια καθημερινότητα των ανθρώπων χιλιάδες χρόνια πριν στον πλανήτη μας.

Ο Άλκης Πασχαλίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979 και τα τελευταία 17 χρόνια ασχολείται με παιδικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Πριν 10 χρόνια άφησε τη μεγαλούπολη για την Κρήτη με σκοπό να σπουδάσει νηπιαγωγός, αλλά και να ζήσει πιο κοντά στη φύση. Στην Κρήτη έχει φτιάξει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία, προσπαθώντας να συνδυάσει τη μουσική, το θέατρο, την αφήγηση και το παιχνίδι. Η ιδέα για ένα βιβλίο για παιδιά είναι παλιά, αλλά το τελευταίο χρόνο πήρε την απόφαση να την κάνει πράξη.

Το βιβλίο «Μια Μέρα Στη Φύση» εικονογραφήθηκε από την Μαργαρίτα Πατσίκα από Θεσσαλονίκη, που ζωγράφισε όλες τις εικόνες με χέρι και πινέλο, χωρίς την παρέμβαση υπολογιστή. Είναι μια ιδιωτική έκδοση, γιατί ο ίδιος και η εικονογράφος θα ήθελαν να γίνουν τα πράγματα, όπως πιστεύουν πιο σωστά.

Περισσότερες πληροφορίες: facebook: Παιδιά παντού

Ηλικίες: από 3 ετών / Διάρκεια: 30 λεπτά / Είσοδος Ελεύθερη

Τζεπέτο Τεχνοχώρος
Κατεχάκη και Χειμάρας (πεζόδρομος Φορτέτζα), Ρέθυμνο
Τηλ επικοινωνίας : 690 641 9699

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Μαρτίου
Ώρα:
12:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Τηλέφωνο:
2831 025527

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Κατεχάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831 025527