Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βραδιά του Ερευνητή 2022 στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ

30 Σεπ 2022 στις 17:00 - 23:00

Κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου γιορτάζεται πανευρωπαϊκά ο Θεσμός της Βραδιάς του Ερευνητή. Φέτος, σε εφτά πόλεις της Ελλάδας δεκάδες επιστήμονες-ερευνητές σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα συντονίζονται και οργανώνουν πρωτοβουλίες και δράσεις για να γνωρίσουμε την έρευνα και να γιορτάσουμε αυτό το Θεσμό.

Για το Ρέθυμνο, την Βραδιά του Ερευνητή συντονίζει από το 2018 το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ (IPPL), του ΕΛΜΕΠΑ και φέτος έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει δια ζώσης την εκδήλωση της Βραδιά στις εγκαταστάσεις του στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου (περιοχή ΑΣΕΑΡ).

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 σας περιμένουν πλήθος δράσεων σχετικά με την έρευνα στο Ινστιτούτο, ξεναγήσεις στα εργαστήρια, παρουσιάσεις πειραμάτων και προσομοιώσεων, εκλαϊκευμένες ομιλίες, αλλά και δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η Βραδιά θα κλείσει με ελαφρύ μπουφέ και ζωντανή μουσική έως τις 23:00.
Θα διατεθούν λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση από και προς την εκδήλωση.

Επίσης, στα πλαίσια συμπληρωματικών δράσεων της Βραδιάς, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο χώρος “Science in the City” στην Αγ. Βαρβάρα (πρώην βιβλιοθήκη) θα είναι ανοικτός 15:00-17:00 να υποδεχτεί μικρά και μεγάλα παιδιά να πάρουν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες για την επιστήμη με χρήση νέων τεχνολογιών. Κατόπιν στο Σπίτι του Πολιτισμού 17:30-21:00 θα δοθούν εκλαϊκευμένες ομιλίες σε διάφορα επιστημονικά πεδία από διακεκριμένους ερευνητές. Προεόρτια της Βραδιάς

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Σεπ 2022
Ώρα:
17:00 - 23:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ
Τρία Μοναστήρια
Ρέθυμνο,
+ Χάρτης Google