Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Υακίνθεια 2023: «Η Νοσταλγία. Η πρόσβαση στον κόσμο των αναμνήσεων»

29 Ιούλ 2023 στις 21:00 - 23:30

Δωρεάν

Οι εκδηλώσεις-θεσμός για τα Ανώγεια, με τίτλο «ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ» φέτος μετρούν 25 χρόνια ζωής. Το φετινό θέμα είναι «Η Νοσταλγία. Η πρόσβαση στον κόσμο των αναμνήσεων».

Ξεχωριστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί θα ανηφορίσουν και φέτος στον Ψηλορείτη υποσχόμενοι μοναδικές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και τον Οργανισμό Androidus Project Tank.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 Σάββατο 29 Ιουλίου

  • Ο πρώην πρύτανης Γιώργος Γραμματικάκης για άλλη μια φορά στα “Υακίνθεια” ανασκάπτει το ουράνιο στερέωμα και συνομιλεί με το φως. Τίτλος της ομιλίας του, “Η νοσταλγία του φωτός”. Ενώ η ανθρωπότητα ζει τα τελευταία χρόνια μια περίοδο της
    ιστορίας της, η επιστήμη αποκάλυψε και μια άλλη, συγκλονιστική αλήθεια: ότι σκοτεινό
    είναι και το ίδιο το Σύμπαν! Μια σκοτεινή ύλη, με άγνωστη φύση, αλλά και μια σκοτεινή
    ενέργεια, που ρυθμίζει το μέλλον του, κυριαρχούν σε όλη την έκταση του Σύμπαντος. Όπως θα τονίσει ο ομιλητής, μόνον η νοσταλγία του φωτός, που είναι μια δύναμη αρχέγονη αλλά και ισχυρή, μπορεί να ανατρέψει την εικόνα. Και να οδηγήσει όχι μόνον στην κατανόηση των μυστικών του Σύμπαντος, αλλά κυρίως σε μια ανθρώπινη ζωή που θα διέπεται από αλληλεγγύη και τις φωτεινές αξίες του πολιτισμού.
  • Συναυλία με τους “Χειμερινούς Κολυμβητές”. Οι “Χειμερινοί Κολυμβητές” διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους, αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία. Έτσι, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται “επιτόπου” με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και την ευδιάθετη και ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.
    Θα εμφανιστούν με την παρακάτω σύνθεση: Αργύρης Μπακιρτζής στη φωνή, Κώστας Βόμβολος στο ακορντεόν, Μπάμπης Παπαδόπουλος στην κιθάρα, Χάρης Παπαδόπουλος στο μπουζούκι, Θοδωρής Ρέλλος στο σαξόφωνο, Διονύσιος Ρούσσος στη φωνή και Τότα Ευλαβή στη φωνή.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Ιούλ 2023
Ώρα:
21:00 - 23:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Εκκλησία Άγιος Υάκινθος
Εκκλησία Άγιος Υάκινθος
Ανώγεια, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google