Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Υακίνθεια 2023: «Η Νοσταλγία. Η πρόσβαση στον κόσμο των αναμνήσεων»

28 Ιούλ 2023 στις 21:00 - 23:30

Δωρεάν

Οι εκδηλώσεις-θεσμός για τα Ανώγεια, με τίτλο «ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ» φέτος μετρούν 25 χρόνια ζωής. Το φετινό θέμα είναι «Η Νοσταλγία. Η πρόσβαση στον κόσμο των αναμνήσεων».

Ξεχωριστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί θα ανηφορίσουν και φέτος στον Ψηλορείτη υποσχόμενοι μοναδικές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και τον Οργανισμό Androidus Project Tank.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 28 Ιουλίου

  • Ομιλία από τον Γιώργο Καλομοίρη με θέμα “Νόστος, η διαχρονική επιθυμία της επιστροφής”.
  • Συναυλία με τις Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή. Μια καρδιά, μια ψυχή, δύο υπέροχα σώματα που μελωδούν με την πολυφωνική τους γνώση και παράγουν γοητεία που καθηλώνει.
  • Η Μαρία Κώτη με την πολύχρονη εμπειρία, φωνή σπαραχτική, αντλεί από τη μακρινή μνήμη της καταγωγής μας και μας καθιστά άφωνους νοσταλγούς.
  • Η Στέλλα Σειραγάκη, κομψή, περήφανη, εσωτερική, ερμηνεύει τη βαθιά Κρήτη με θεϊκή απλότητα.
  • Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και χορός από το συγκρότημα “Ακρήτες”. Μια νέα άποψη πάνω στον χορό από τη Φένια Χαιρέτη και τον Παύλο Πωλιουδάκη που διδάσκουν στις νέες γενιές την καθαρότητα των βηματισμών που χρειάζεται η παράδοση για να προχωρήσει.

Έκθεση προϊόντων

Στο χώρο του Αγίου Υάκινθου από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με θέμα “Τα δώρα του Ψηλορείτη”. Ο Ψηλορείτης προσφέρει τις πρώτες ύλες και το μεράκι των ανθρώπων τις μετουσιώνει με ξεχωριστά προϊόντα γεύσης και τέχνης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28 Ιούλ 2023
Ώρα:
21:00 - 23:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Διοργανωτής

Υακίνθεια

Χώρος Διεξαγωγής

Εκκλησία Άγιος Υάκινθος
Ανώγεια, Ρεθύμνου 740 51 Greece + Χάρτης Google