Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας για την 80η Επετείο της Μάχης της Κρήτης

20 Ιούν 2021

Δωρεάν

Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας με πρωτότυπο αρχειακό υλικό του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι μέρος από τα άλμπουμ Γερμανών και συμμάχων στρατιωτών, που πολέμησαν στην Κρήτη. Κάποιες από αυτές είναι τραβηγμένες από επίσημους στρατιωτικούς φωτογράφους. Στην έκθεση επιχειρείται η χρονολογική παρουσίαση της μάχης της Κρήτης, όπως αυτή εξελίχθηκε και έχουν επιλεγεί φωτογραφίες αποκλειστικά από στρατιωτικά θέματα και σκηνές μάχης.

Πρόσωπα αγωνιστών και εμπλεκομένων αντιπάλων διοικητών δεν περιλαμβάνονται. Η έκθεση σε καμία περίπτωση δεν επιχειρεί να καταγράψει όλη τη μάχη της Κρήτης, αλλά να παρουσιάσει ένα μέρος της μέσα από εμβληματικές και σπάνιες πολεμικές φωτογραφίες από τη συλλογή Δ. Σκαρτσιλάκη.

Η υπαίθρια έκθεσης φωτογραφίας πραγματοποιείται στον βόρειο εξωτερικό τοίχο (Λεωφόρος Ηγ. Γαβριήλ) του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου 2021.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Ιούν 2021
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτές

Σύλλογος ενεργών πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ
Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου
Ηγουμένου Γαβριήλ
ΡΕΘΥΜΝΟ, Ρεθύμνης 74132 Greece
+ Χάρτης Google