ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Απανθρακωμένοι βρέθηκαν 18 άνθρωποι στη Δαδιά!

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι στον Έβρο, όπου ανεξέλεγκτη μαίνεται η πύρινη λαίλαπα εδώ και τέσσερες μέρες.

Ανείπωτη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, όπου στους 18 ανέρχεται (μέχρι στιγμής) ο αριθμός των νεκρών ανθρώπων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αγνοούμενους, εκτιμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

Δύο παιδάκια μεταξύ των 18 νεκρών

Τραγικές είναι οι λεπτομέρειες από την ανεύρεση 18 νεκρών ανθρώπων σε δασική περιοχή, εξω από το χωριό Άβαντας, θύματα της φωτιάς που μαίνεται από το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Οι 18 σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν δύο άτομα νεαρής ηλικίας, πιθανώς ανήλικοι.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, Παύλος Παυλίδης, που εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες σορούς στο σημείο που εντοπίστηκαν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι “Ήταν συνολικά 18 απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ’ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης”. Η νεκροτομή θα γίνει την Τετάρτη (23/08).

Στην Αλεξανδρούπολη μεταβαίνει κλιμάκιο αστυνομικών της ομάδας που ενεργοποιείται στις μαζικές καταστροφές, ώστε να συλλεχθεί DNA και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των σορών.

Έκτακτη είδηση σε μεγάλα διεθνή μέσα οι απανθρακωμένοι μετανάστες

Η είδηση για τους νεκρούς ανθρώπους στον Έβρο κάνει τον γύρο του κόσμου. Μεγάλα διεθνή μέσα, όπως BBC, Al Jazeera, Washington Post και πολλά άλλα, έβγαλαν έκτακτη την τραγική είδηση που σημειώθηκε στην Ελλάδα.

«Η περιοχή του Έβρου έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές για Σύρους και Ασιάτες μετανάστες που διασχίζουν τον ποταμό Έβρο από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει στο ρεπορτάζ του το BBC.

«Οι Έλληνες πυροσβέστες εντόπισαν τα πτώματα 18 ανθρώπων σε περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας που καταστρέφεται από μια μεγάλη δασική πυρκαγιά να καίει για μέρες» αναφέρει το AP.

Το ρεπορτάζ του Sky News που μεταδίδει την είδηση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εκατοντάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία χρησιμοποιούν τον ποταμό Έβρο, που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία, για να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Στη βορειοανατολική Ελλάδα, ένας τεράστιος «τοίχος» από φλόγες πέρασε μέσα στα δάση προς την Αλεξανδρούπολη τη νύχτα, ωθώντας τις αρχές να εκκενώσουν άλλα οκτώ χωριά και το νοσοκομείο της πόλης. Οι φλόγες έκαναν κόκκινο τον ουρανό πάνω από την πόλη και σε όλη την περιοχή, κρύβοντας τον ήλιο καθώς η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη καπνό και στάχτες», γράφει η Washington Post.

«Δεκαοκτώ φέροντες ως αιτούντες άσυλο βρέθηκαν νεκροί σε δάσος στη βορειοανατολική Ελλάδα όπου μαίνονταν πυρκαγιά» μεταδίδει το Al Jazeera.