Δράση προώθησης και προβολής επιχειρήσεων διατροφής στην Ιαπωνία

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ενημερώνει τα μέλη του για την έκθεση Wine & Gourmet 2017, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 12/04 έως 14/04 του 2017, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

επιμελητήριο ρεθύμνουH παρουσία του Ελληνικού περιπτέρου και οι σχετικές επιχειρηματικές συναντήσεις θα διοργανωθούν από την εταιρεία OECON, με την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος της ελληνικής παρουσίας είναι η παρουσίαση δειγμάτων προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων και η προσέγγιση Δικτύων Χονδρεμπόρων, Super Markets, Δικτύων Ηλεκτρονικού Εμπορίου κοκ.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο Εθνικό Περίπτερο της έκθεσης Wine & Gourmet 2016, η οποία εξαρτάται από την συμμετοχή ικανού αριθμού επιχειρήσεων – μελών του, που δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους:

  • Αλκοολούχα και Μη-Ποτά
  • Κρασιά
  • Τρόφιμα
  • Καλλυντικά

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σας, είναι απαραίτητη η αποστολή αντιπροσωπευτικού δείγματος των προϊόντων σας για την έκθεση. Τα προϊόντα σας θα πρέπει να αποσταλούν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, και η συμμετοχή σας στην έκθεση θα έχει κόστος 500 Ευρώ που καλύπτει ένα μικρό μέρος της δαπάνης του περιπτέρου για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου, του Επιμελητηρίου μας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής σας θα πρέπει να υποβληθούν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης έως την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, ενώ η απόφαση συμμετοχής του Επιμελητηρίου θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό των επιχειρήσεων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι η αγορά της Ιαπωνίας είναι μια αγορά με 170.000.000 καταναλωτές και απόηχο που ξεπερνά τα 300.000.000 καταναλωτές, καθώς επηρεάζει και τις αγορές της Ν.Κορέας, Ταϊβάν και μερικώς Ινδονησίας. Η αγορά αυτή στοχεύει ιδιαιτέρως σε υψηλής ποιότητας προϊόντα, καθώς και τα εισοδήματα είναι ανάλογα υψηλά.