ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εξαιρετικά επιτυχημένη η πρώτη νυχτερινή βόλτα μασκαρεμένων στο Πέραμα

Εξαιρετικά επιτυχημένη, με μεγάλη συμμετοχή και ανεξάντλητη διάθεση πραγματοποιήθηκε η πρώτη νυχτερινή βόλτα μασκαρεμένων στο Πέραμα την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. Η αποκριάτικη βόλτα που διοργανώθηκε από τον Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος ξεκίνησε από την ανατολική είσοδο και ολοκληρώθηκε σε ένα χρονικό διάστημα περίπου δυο ωρών, διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο.

Η διέλευση των μασκαρεμένων προκάλεσε χαμογελά σε όλο τον πληθυσμό τόσο σε αυτούς που συμμετείχαν όσο κ σε αυτούς που την παρακολούθησαν αποδεχόμενοι ένα κέρασμα από τους καρναβαλιστές. Τα μέλη του συλλόγου είχαν φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες και κατόρθωσαν να υπενθυμίσουν στους θεατές ένα πολύ πετυχημένο θεσμό του προσφάτου παρελθόντος, το καρναβάλι του δήμου Γεροποτάμου καθώς και να δημιουργήσουν προσδοκίες για μια εξίσου επιτυχημένη κ ακόμα μεγαλύτερη βόλτα την επόμενη χρονιά.

Ο Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος αν και μετρά μόλις πέντε μήνες ζωης, έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή, προχωρώντας σε μια σειρά από δράσεις που σαν στόχο έχουν την βελτίωση της πολιτιστικής οντότητας και την στήριξη του περιβάλλοντος γύρω από το οποίοι ζει και κινείται ολόκληρη η περιοχή του Μυλοποτάμου.

Ενδεικτικά αναφέρονται ο καθαρισμός του αστικού περιβάλλοντος, το βάψιμο των νησίδων, η βράβευση των πρωτοετών φοιτητών τα Λυκείου Περάματος, η προβολή παιδικής ταινίας, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά, η συλλογή ειδών για το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, τη μητρόπολη και το σύλλογο τριτέκνων Νομού Ρεθύμνης, η οικονομική ενίσχυση της Γ Λυκείου για την εκδρομή της, κ. α.