ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης παρέδωσε η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης προχώρησε στη διάθεση εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παράρτημα Ρεθύμνου, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει το έργο του στην εκτέλεση περιπόλων πυρασφάλειας στα περιαστικά δάση του Ρεθύμνου.

Η παράδοση – παραλαβή του εξοπλισμού δασυπυρόσβεσης (ατομικοί πυροσβεστήρες και εξοπλισμός ατομικής ασφάλειας) πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Π.Ε. Ρεθύμνης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κας Λιονή, του πρόεδρου του ΕΕΣ, Παράρτημα Ρεθύμνου κ. Εμμανουήλ Ραπτάκη, του Αρχηγού του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Ρεθύμνου κ. Κακλαμάνου Γεώργιου, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της ΠΕ Ρεθύμνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης αναγνωρίζει και στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα του τοπικού παραρτήματος, στο οποίο εκλεκτοί συμπολίτες μας κάθε ηλικίας προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν, όπου και όποτε τους ζητηθεί, τους συνανθρώπους μας, αλλά και να συνδράμουν το έργο τοπικών υπηρεσιών και φορέων. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του μεγάλου κινδύνου των πυρκαγιών η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς τα μέλη του εκτελούν περιπόλους πυρασφάλειας στα περιαστικά δάση του Ρεθύμνου συνδράμοντας έτσι το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας. Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης αυτής προσφοράς η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης προχώρησε στη διάθεση εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης στο παράρτημα Ρεθύμνου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε να μπορούν να επιτελούν το έργο τους απρόσκοπτα με όλα τα απαραίτητα μέσα και υλικοτεχνική υποδομή, που εγγυώνται και την ασφάλειά τους».