ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Παρατείνεται για ακόμα ένα μήνα η προφυλάκιση της

Άλλον ένα μήνα στη φυλακή θα περάσει η Εύα Καϊλή, για τη φερόμενη συμμετοχή της στο QatarGate, μετά τη χθεσινή απόρριψη των βελγικών αρχών για αποφυλάκισή της με “βραχιολάκι”.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραταθεί η προφυλάκισή της στις φυλακές του Χάρεμ έως τις 22 Ιανουαρίου, όταν και θα επαναξιολογηθεί εκ νέου.

Η εν λόγω απόφαση, που έγινε γνωστή μέσω email, αναφέρει για την κ. Καϊλή ότι μπορεί να ασκήσει έφεση μέσα στο επόμενο 24ωρο. Σε αυτή την περίπτωση, θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου μέσα σε 15 ημέρες.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο Mega, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέστησε σαφές ότι δεν αναμένεται να ασκηθεί έφεση.

Μερικές ώρες προτού βρεθεί ενώπιον των βελγικών αρχών για την απολογία της, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση του ακινήτου στην Πάρο, το οποίο αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης επτά στρεμμάτων, το οποίο σύμφωνα με την πλευρά Καϊλή τα χρήματα για την αγοραπωλησία δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε επίσης και ένα κοινός λογαριασμός της Εύας Καϊλή και του συζύγου της μέσω του οποίου φέρονται να διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Το πόρισμα που συνοδεύει τη δέσμευση του οικοπέδου, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία και θα προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, αφού -κατά πληροφορίες- αναφέρεται σε αυτό ότι προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πάντως η πλευρά της Ευρωβουλεύτριας, δια του συνηγόρου της Μιχ. Δημητρακόπουλου έχει τονίσει ότι η αγορά του έγινε νόμιμα.