Ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου

Την Τρίτη 14 Μαΐου, στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας (13-17 Μαΐου), η κα Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε το ΣΔΕ Ρεθύμνου για μια ενημερωτική ομιλία με κύριο θέμα την ανακύκλωση.

Αρχικά, έγινε μια ιστορική αναδρομή για το πώς ξεκίνησε η ανακύκλωση στη πόλη του Ρεθύμνου και το πώς εξελίχθηκε με τα χρόνια. Στη συνέχεια, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές  ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, τα οφέλη της για το περιβάλλον και ειδικότερα για την πόλη και τους κατοίκους της. Μεταξύ άλλων, έγινε πληροφόρηση για τα ανακυκλώσιμα υλικά και επισήμανση ορθών πρακτικών, αλλά και συχνών λαθών κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Τέλος, έγινε αναφορά σε σχετικές δράσεις ευαισθητοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Η παραστατική και ουσιαστική ομιλία της κας Καλαϊτζιδάκη ευαισθητοποίησε τη σχολική κοινότητα και προώθησε την αξία του ενεργού τρόπου ζωής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη μείωση της υπερκατανάλωσης, καθώς οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν πράγματα που μπορούν να εφαρμόσουν και να μεταφέρουν  στα σπίτια τους.

Αντωνίου Ειρήνη, Διευθύντρια ΣΔΕ Ρεθύμνου

                                                                     Ιατρού Ευαγγελία, Ωρομίσθια Εκπαιδευτικός