Μέσα στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε φέτος, οι περισσότεροι απο εμας στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας απο μέσα Νοέμβρη. Όχι μόνο επειδή καθόμαστε σπίτι αλλα και για να ανέβει η διάθεση μας.

Εδώ και λίγες ημέρες ο κόσμος του Ρεθύμνου που βγαινει μόλις νυχτώνει, ήρθε αντιμετωπος με μια ευχάριστη έκπληξη! Επιτελους στολίστηκε ΚΑΙ η πόλη, πολύ νωρίς και πολυ φαντασμαγορικα! Η μαυρίλα του εγκλεισμού και της καραντίνας, έγινε αορατη στην θέα των στολισμένων δρόμων και πλατειών του Ρεθύμνου!

Μέσα σε ενα βράδυ, όλο το διαδίκτυο φωτογραφισε, σχολίασε, εκθείασε, τα αψογα, υπερπολυτελή στολίδια, το γούστο, την φινέτσα και το πλουσιο φως που χαρίζουν στα μάτια και την ψυχή. Όλοι ομολογούν πως τοσα χρονια η πολη ποτε δεν είχε αυτη την μορφή. Ανθρωποι 60 χρονών και πανω, πρωτη φορα βλεπουν μια τόσο σοβαρη δουλεια με μερακι, μελέτη, μα πανω απο ολα αγαπη για τα Χριστουγεννα!!!

Η εξυπνη ιδεα του Δημαρχου να εμπιστευτει την Κατερινα Μανετακη (γνωστη ως Μagissa Cloclo) έφερε το πολυποθητο αποτελεσμα. Και φέτος το χρειαζόμασταν πιο πολυ απο ποτέ. Και φέτος δεν μπορούμε να το απολαύσουμε με τις ώρες, να βγαλουμε τις σελφις μας, να κάτσουμε σε ενα παγκακι βρε αδερφε και απλά να κοιταμε τους φωτοστόλιστους φοίνικες στην Πλατεία Νομαρχιας.

Παρολα αυτα, η διαφορά είναι τεράστια! Τοσα χρονια η πολη ηταν θλιβερη και τώρα που ειναι η ζωή θλιβερή, έγινε η πόλη μαγική!

Ας την απολαύσουμε εστω και στελνοντας το sms για να βγούμε. Και έτσι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποια χρονια η πολη μας για πρώτη φορα στολίστηκε οπως της αξιζει!

Το 2020 ας μείνει αξεχαστο και για αυτο στο Ρέθυμνο. Στείλτε 6, στείλτε 2, αλλα εσείς και εμείς ξέρουμε ότι βγαινετε για να παρετε λίγο απο την μαγεια και το Χριστουγεννιατικο πνευμα που ειναι για πρωτη φορά στα χρονικα, διάχυτο στο Ρέθυμνο. Δεν θα το χορτάσετε σας λέμε! Ιδού!

#ευαςθοτς

[φώτο από Γ. Κατάκη, Mari Makr, Γ. Μπενάκη, Μ. Καλαϊτζιδάκη, Ζαχαρία Βάρδα, crete_in_russian]