ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ευχαριστήριο για την βραδιά χορού &  αλληλεγγύης για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ρεθύμνου

Συγκινητική ήταν  η ανταπόκριση των Ρεθυμνιωτών στην εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσαν οι Κοινωνικές Δομές Παροχής Βασικών αγαθών του Δήμου Ρεθύμνης την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, με στόχο την ενίσχυση του Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρεθύμνης.

Οι ευάριθμοι συμπολίτες κι επισκέπτες που επισκέφθηκαν το Δημοτικό Κήπο της πόλης τη βραδιά της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης ,  ανταποκρίθηκαν με γενναιοδωρία στην πρόσκληση των διοργανωτών, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής που θα διατεθούν από τις κοινωνικές δομές του Δήμου  σε ευάλωτους οικονομικά και κοινωνικά συνανθρώπους μας.  

Οφείλουμε λοιπόν να καταθέσουμε  τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι στηρίζουν εμπράκτως, συστηματικά και με περίσσια ευαισθησία και ανθρωπισμό τις κοινωνικές δομές του Δήμου, διασφαλίζοντας τη συνέχεια  του έργου τους. Δεδομένης της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν οι κοινωνικές ανάγκες και τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των ωφελούμενων από τις εν λόγω κοινωνικές δομές, η εθελοντική προσφορά είτε σε βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής είτε ως καλλιτεχνική συμμετοχή σε πρωτοβουλίες με φιλανθρωπικό αποτύπωμα, είναι πάντοτε άξιες επαίνου και μίμησης.

Εν προκειμένω, η Κοινωνική Υπηρεσία και το κέντρο Κοινότητας  Δ.Ρ και οι δομές της (Κοινωνικό Παντοπωλείο και  Δομή Συσσιτίου) καταθέτουν τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους στους θεατές και συμμετέχοντες στην μουσικοχορευτική εκδήλωση αλλά και σε όλους τους καταξιωμένους και αγαπητούς στο μουσικόφιλο κοινό, καλλιτέχνες και παραδοσιακούς συλλόγους, ντόπιους επιχειρηματίες και αθλητές,  οι οποίοι συνέδραμαν καθοριστικά, με την ανιδιοτελή προσφορά τους, στην επιτυχή πραγματοποίηση της και ειδικότερα:

  • Τον Στράτο Γουνάκη με το συγκρότημα του, Νίκο Γουνάκη, Κωνσταντίνο Παλιεράκη, και Ραφαήλ Παλιεράκη για το υπέροχο κρητικό πρόγραμμα.
  • Τον Παύλο Μελή – Καλλιτσουνάκη με το συγκρότημα του, Γιώργο Στριλιγκά, Στέλιο Ηλιάκη και Δημήτρη  Κατσικαβέλα για το εξαιρετικό λαϊκό πρόγραμμα. 

Τα χορευτικά συγκροτήματα:

  • Χορευτική Ομάδα  «ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ»
  • Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου
  • Λαογραφικός Όμιλος Κρήτης  «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ»
  • Χορευτική Ομάδα «Ελπίδες των  «ΠΥΡΙΧΕΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ»
  • Λαογραφικός Όμιλος «ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ»,

τα μέλη των οποίων κέρδισαν το θαυμασμό των θεατών για τις χορευτικές τους ικανότητες. 

  • Την εταιρεία επεξεργασίας κ εμπορίας ξηρών καρπών Χατζάκης , καθώς και το Catering Νίκος Αποστολάκης ,  για τη ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία  κερασμάτων που προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες.
  • Τα Μέλη του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού και τους Σαμαρείτες, που πάντοτε προφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με συνέπεια, εθελοντισμό, επάρκεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.   
  • Τα μέλη της νεοσύστατης  γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου ΡΕΑ (Ρεθεμνιακή Ένωση Αθλητών) για την πρόθυμη  βοήθεια τους  που επιβεβαιώνει  τη δυναμική της ομάδας και  προοιωνίζεται τη θετική εξελικτική της πορεία  στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης.  

Η Αλληλεγγύη και ο Εθελοντισμός εδράζουν στην καρδιά  των ανθρώπων του Ρεθύμνου και μετουσιώνονται στις καθημερινές τους πράξεις, όπως  απέδειξε η θερμή συμμετοχή τους σε μια εκδήλωση με πρωταγωνιστή  τον πάσχοντα συνάνθρωπο.