ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευχαριστήριο Μουσικού Διδασκαλείου Μέρωνα 2022

Στο διάστημα 7 έως 12 Αυγούστου, έλαβε χώρα στο χωριό μας το Μέρωνα, το «Μουσικό Διδασκαλείο» ,το οποίο διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά. Περισσότεροι από 130 μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και χώρες όπως, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ισραήλ, Μεξικό, Αυστρία, Γερμανία, κ.α., φιλοξενήθηκαν και παρακολούθησαν μαθήματα μουσικής, χορού και τραγουδιού μα πάνω απ’ όλα έγιναν φίλοι μας και εν δυνάμει επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες.

Στην ευόδωση της προσπάθειας αυτής σπουδαίο ρόλο όπως είναι φυσικό είχαν οι δάσκαλοι τους: Δημήτρης Σγουρός Λύρα, Δημήτρης Σιδερής Λαγούτο, Μιχάλης Κονταξάκης Μαντολίνο, Φάνης Καρούζος Σαντούρι, Γιώργος Ζαχαριουδάκης Πνευστά, Στρατής Σκαράκης Βιολί, Μαρία Κώτη Τραγούδι, Νίκος Γιακουμάκης Χορό.

Αρωγούς σε αυτό είχαμε το Δήμο Αμαρίου, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά πρώτα και κύρια το Υπουργείο Πολιτισμού υπό την χρηματοδότηση και την αιγίδα του οποίου τελεί η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη αξία έχει για εμάς ότι πολλοί φίλοι, εθελοντές ο καθένας στον τομέα του προσέφεραν τα μέγιστα. Παρόντες όπως πάντα ήταν και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου.

Ξεχωριστά ευχαριστήρια οφείλουμε στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης για τη χορηγία της μεταφοράς μαθητών από και προς Ρέθυμνο, το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη για την χορηγία ιματισμού και την εταιρεία ‘Γευσήνους’ για την παροχή εξοπλισμού εστίασης.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους συγχωριανούς μας που μας εμπιστεύτηκαν και διέθεσαν τα σπίτια και τις αυλές τους για την διαμονή των μαθητών και τη διεξαγωγή των μαθημάτων, αλλά και τις νοικοκυρές του χωριού που φρόντισαν για τη μύηση των μαθητών στην Κρητική κουζίνα και την προετοιμασία εδεσμάτων. Να ευχηθούμε και του χρόνου με υγεία σε όλους να σμίξουμε ξανά στο φιλόξενο Μέρωνα και να έχουμε τη δύναμη, να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή που τόσο αναδεικνύει τον τόπο μας έτσι απλά και όμορφα, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η οργανωτική ομάδα του Μουσικού Διδασκαλείου

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα