Συμμετέχοντας στο πένθος που βύθισε τη χώρα μας η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή «Μάτι» της Αθήνας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου,  ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία απέστειλε, την 1η Αυγούστου στην Περιφέρεια Αττικής για να τα διανείμει στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Την ανθρωπιστική αυτή δράση συνέδραμαν υπηρεσίες του Δήμου όπως το Κέντρο Κοινότητας, τα ΚΑΠΗ, η Δημοτική Φιλαρμονική , τοπικοί Σύλλογοι, Ξενοδοχεία του Ρεθύμνου, εταιρείες, φοιτητές του Π.Κ και μαθητές σχολείων αλλά και ιδιώτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα νεαρούς εργαζόμενους σε καφέ της πόλης οι οποίοι  διέθεσαν τα φιλοδωρήματα τους για να αγοράσουν φάρμακα.

Η προσφορά ήταν συγκινητική. Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν  συσκευάστηκαν από εργαζόμενους στις προαναφερόμενες δομές του Δήμου και εθελοντές, σε  477 κούτες με τρόφιμα και 225 κούτες με συσκευασίες νερού και χυμών . Η Εταιρεία «Δούσμανης Μεταφορική»  ανέλαβε τη φόρτωση και τη δωρεάν μεταφορά των προσφορών στην Αθήνα σε συνεργασία με τις Μινωϊκές Γραμμές.

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία  και εμπράκτως κατέθεσαν τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που διακατέχουν την κοινωνία του Ρεθύμνου. Το έπραξαν με διακριτικότητα, γενναιοδωρία και υψηλή αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην ανθρώπινη ανάγκη.  

                                               Από την Κοινωνία Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου