ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ευλογημένο συναπάντημα στην βασιλίδα των πόλεων»

Επ’ ευκαιρία της Θρονικής Εορτής του Αγίου Αποστόλου και Πρωτοκλήτου Ανδρέα , αγαθή συγκυρία , συναντήθηκαν απρόσμενα την 29/11/22 , στην Βασιλίδα των Πόλεων , την Πόλη του Μέγα Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικης  «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» κος Γεώργιος Βλατάκης, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Ρεθυμνης & Αυλοποταμου κ. Πρόδρομο, διαμένοντες δε στο ίδιο ξενοδοχείο.

Προσήλθαν προσκυνητές  του μαρτυρικού Φαναρίου , συμμετέχοντες στην λαμπρή  εορτή του θρόνου ,επι τη μνήμη του ιδρυτού Αγίου Πρωτοκλήτου Ανδρέα. Η Εκκλησία της Κρήτης όπως πάντα , έτσι και φέτος συμμετείχε με πολυάριθμη Συνοδική  αντιπροσωπεία  όπου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ δέχθηκε σε ακρόαση, η οποία αποτελείτο δε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, τον νέο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, καθώς και τα προσφάτως προαχθέντα μέλη του Συνοδικού Γραφείου, τον Πανοσιολ. Αρχιγραμματέα Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη, τον Πανοσιολ. Υπογραμματέα Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Μπατσάκη και τον Πανοσιολ. Κωδικογράφο Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Καρακωνσταντάκη.

Την επομένη  στις 30/11/22 συμμετείχαν στην Πατριαρχική θεία Λειτουργία, ενώ ακολουθησαν άπαντες το πρόγραμμα , ως επίσημοι προσκεκλημένοι που περιελάμβανε δεξίωση μετά γεύματος και το απόγευμα επίσημη δεξίωση σε ξενοδοχείο της Πόλεως με κλασσική μουσική.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κρήτη και ιδίως για το Ρέθυμνο η συμμετοχή και εκπροσώπηση τόσο του από Ρεθυμνης Αρχιεπισκόπου Κρήτης  κου Ευγενίου , του Σεβ. Μητρ. Ρεθυμνης κου Προδρόμου  όσο και του Άρχοντος   κου Γεωργίου Βλατακη, νομικού συμβούλου της μητροπόλεως Ρεθυμνης αλλά και προέδρου του ιστορικού συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνιων της Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, προσέφερε στον Παναγιώτατο Ιερά Εικόνα, που φιλοτέχνησε ο Ρεθύμνιος αγιογράφος κ. Νικόλαος Ρουσσάκης και αναπαριστά τους Αγίους Αποστόλους Ανδρέα τον Πρωτόκλητο και Βαρθολομαίο, την οποία ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε με μεγάλη χαρά.