ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛ(ε)ΙΣ: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 22η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις Πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες.

Αυτές οι πόλεις θα αποκαλύψουν το παρελθόν τους, θα ξεδιπλώσουν το παρόν τους και ίσως ρίξουν κάποιες ματιές στο μέλλον τους, μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές.

Οι πόλεις, για τρεις μέρες, θα πλημμυρίσουν με ήχους, τραγούδια και χορούς, εκθέσεις και παραστάσεις, βιβλία και φωτογραφίες, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια.

«Ιστορίες» σκορπισμένες σε 106 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Ιστορίες κρυμμένες μέσα στην καρδιά των πόλεων, στις γειτονιές τους και τους δρόμους τους.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 και 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα στο Ρέθυμνο:

Ρέθυμνο, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (29-30/9, 11.00-13.00)

29/9 «ΠΟΛ(ε)ΙΣ – Ευρωπαϊκή ταυτότητα». Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για εφήβους και ενήλικες με θέμα Τι είναι η Ευρώπη για μένα; Συνομιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα.

30/9 «ΠΟΛ(ε)ΙΣ –  Το ΜΣΤΚ μας γνωρίζει τη γειτονιά του» Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οικογένειες με θέμα τις ιστορίες και τα μνημεία της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, όπως τα καταγράφουν και τα αφηγούνται οι τέχνες.

Τ/ 28310 52530
E-mail.sofiatrouli@gmail.cominfo@cca.gr
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Εκπαιδευτικός Τομέας-Εικαστικά Εργαστήρια (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνου)

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.culture.gr και στο facebook: @EHDaysGR (https://www.facebook.com/EHDaysGR/)