ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Fake news ξανά: Ο Άδωνις ποστάρει άρθρο που προβάλει ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με τα pcr tests στην ΕΕ

Θυελλώδεις αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει στους χρήστες του Twitter μία ακόμα ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος επιμένει για το θέμα της τιμής των PCR τεστ.

Δημοσιεύοντας ένα άρθρο από μία πρωτοεμφανιζόμενη σελίδα, ο υπουργός Ανάπτυξης επιχειρεί -προφανώς- να πείσει πως η Ελλάδα είναι… φθηνή στα μοριακά τεστ.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύει ένα θέμα με τίτλο «Ποια χώρα έχει τα ακριβότερα pcr και rapid test στην Ευρώπη» από την ιστοσελίδα inbox.gr, και γράφει ως λεζάντα: «Τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει»(!)

Αυτή τη φορά η απάντηση έρχεται κατευθείαν από τους χρήστες του Twitter που σπεύδουν να του απαντήσουν διαψεύδοντας τον υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν φαίνεται να πήρε το μήνυμα από την πρόσφατη διάψευση και το άδειασμα από την Κύπρο αναφορικά με τα «κινέζικα και χαμηλής αξιοπιστίας» PCR…

Το site inbox.gr πριν ένα μήνα δεν υπήρχε, ενώ σήμερα είναι γεμάτο ειδήσεις από την «ατζέντα» της Νέας Δημοκρατίας.

Για «fake news» στην τιμή των PCR στη Μ. Βρετανία επιπλήττουν τον Γεωργιάδη δημοσιογράφος του Bloomberg και Μόσιαλος

Ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι τα rapid test στη Βρετανία είναι δωρεάν και δεν κοστίζουν 30 λίρες, όπως υποστήριζε ο Γεωργιάδης, που υιοθέτησε ψευδές δημοσίευμα.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτησή του στο Facebook απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη, αποφεύγοντας ωστόσο να τον κατονομάσει. «Κυκλοφορεί μια νέα λίστα με τιμές PCR και rapid test σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στη λίστα αναφέρεται ότι τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες στην Αγγλία. Δεν ισχύει. Είναι δωρεάν και διανέμονται από τα φαρμακεία μετά από αίτηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα PCR test δεν είναι δωρεάν» σχολίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Παράλληλα και δημοσιογράφος του Bloomberg στη Βρετανία, Λουκία Γυφτοπούλου, απάντησε μέσω Twitter στον κ. Γεωργιάδη: «Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ισχυρίζεται λανθασμένα ότι τα τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το ένα. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για όνομα του Θεού, κάντε την έρευνά σας».