ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

H παράσταση «Φαύστα» του Μποστ από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου σας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΦΑΥΣΤΑ» του Μποστ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη.

Η «Φαύστα» του Μποστ είναι μια ιλαροτραγωδία που ο γνωστός πολυσχιδής καλλιτέχνης έγραψε το καλοκαίρι του ΄63 και κατά τα δικά του γραφόμενα/λεγόμενα  ήταν «σε στιγμή κεφιού και ούτε θυμάμαι να με κούρασε, ούτε το θέμα του να με απασχολούσε χρόνια..» . Το κείμενο είναι αυθόρμητο, γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο, συχνά ανορθόγραφο, συντακτικά άναρχο, με χρήση καθαρεύουσας και δημοτικής και σαφώς με διάθεση διακωμώδησης της χρήσης της ελληνικής γλώσσας και του τότε γλωσσικού ζητήματος. Ταυτοχρόνως η σουρεαλιστική περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας που διαθέτει παραμένει απαράμιλλης αισθητικής ,σύμφωνα με το μοναδικό ύφος του αγαπημένου Μποστ. Η «Φαύστα», έργο βαθύτατα πολιτικό, αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας.

Ο Μποστ, από τις λίγες  περιπτώσεις  θεατρικού συγγραφέα που δεν τίθεται κάτω από χαρακτηρισμό  ή ταμπέλα, ωθεί ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές, σ’ ενα άναρχο παιχνίδι, όπου τα πάντα έχουν θέση, αρκεί να είναι “Μποστικά”. Φύσει ανατρεπτικός των κακώς αλλά και καλώς κειμένων και όντας σοβαρός και Ελληνικότατος, ο Μποστ παρωδεί, σαρκάζει, απομυθοποιεί, λογοπλάθει, αναιρεί και αναιρείται, μας μπάζει στον κόσμο  του και μας οδηγεί σε δρόμους ενός θεάτρου – αντιθεάτρου-,τοποθετώντας  μας  στο είδος της διασκέδασης και στο ύφος του  έργου που ο ίδιος επιθυμεί.

Το να διασκεδάσουν ηθοποιοί, συντελεστές και θεατές μέσα σ’ αυτό το παραμύθι είναι και ο στόχος που θέσαμε, ανεβάζοντας αυτή την παράσταση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΤΕΤΖΑ

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 20:00
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΕΝΤΗΣ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ  “ΜΠΟΣΤ”
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΔΑΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΛΗ ΚΑΡΑΔΑΚΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ:ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΔΑΚΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΟΜΠΙΚΑ- ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΩΝ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΗΧΗΤΙΚΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: RETHYMNO LIVE SUPPORT

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ-ΦΩΝΗ : ΣΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΦΑΥΣΤΑ: ΠΟΠΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ: ΓΙΩΤΑ ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΜΙΕΔΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΑΝΘΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΒΕΛΗ
ΡΙΤΣΑΚΙ: ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΨΗ
Κος ΙΑΤΡΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Κα ΙΑΤΡΟΥ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΗ
ΥΙΟΣ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

Είσοδος 8€.

Η προπώληση ξεκινά την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 στο ΚΙΟΣΚΙ 4ΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΩΡΑ 9.00-14.00