ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ Αντίβαρο στο Ρέθυμνο: Έκτακτη παράσταση για το «Ένα μάθημα χορού»

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού για την παράσταση «Ένα μάθημα χορού», του σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνου, αποφασίστηκε έκτακτη απογευματινή παράσταση για την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο ανακαινισμένο θέατρο επί της οδού Κριτοβουλίδου 17.

Μία δραματικά αστεία και τραγικά ειλικρινής κομεντί για το ερώτημα που δεν παύει ποτέ να χορεύει στο μυαλό σου: Τι θα πει νορμάλ; Και μετά από πόσες στροφές θα πάψει επιτέλους να σε νοιάζει; Το έργο μιλά για τις συναισθηματικές αγκυλώσεις μέσα από την ιστορία μιας ταλαντούχας χορεύτριας που αποχαιρετά την καριέρα της εξαιτίας ενός τραυματισμού κι ενός καθηγητή γεωφυσικής με Σύνδρομο Άσπεργκερ.

Οι δύο ηθοποιοί ζωντανεύουν μία «χορογραφία» που ξεκινά από απλές κινήσεις αλλά καταλήγει σε μία σύνθετη σπουδή πάνω στις επίπονες κοινωνικές αναπηρίες και τις συναισθηματικές αγκυλώσεις. Ματαιώσεις, μοναξιά, συμπληρωματικότητα, αυτοσαρκασμός και έρωτας από το πουθενά. Ένα βήμα μπρος, ένα βήμα πίσω, σε ένα ντουέτο τόσο αδέξιο φαινομενικά μα τόσο απροσδόκητα αρμονικό. Το μόνο που χρειάζεται για να μπουν όλα στη θέση τους είναι να ξεχαστούν οι φιγούρες που μέχρι σήμερα δίδαξε εντατικά η κοινωνία, η άρνηση των σόλο, και ο χορεύοντας με παρτενέρ τη μοναδικότητά και την αποδοχή ότι η ζωή είναι ένας χορός που μαθαίνεται βήμα-βήμα. Στους δυο κεντρικούς ρόλους εμφανίζονται ο Γιωργής Τσαμπουράκης και η Βίκυ Παπαδοπούλου. Η παράσταση είναι ιδανική για εφηβικό κοινό αλλά και για μεγάλους. Ώρα να χορέψεις με την καρδιά σου. Όχι με τα πόδια σου.

Κείμενο: Dancing Lessons (2015) του Mark St. Germain
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά & Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
Κινησιολογία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Λατουσάκης
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζάχος
Παραγωγή: Visionartt / Κώστας Ξενόπουλος & Παναγιώτα Παρασκευοπούλου

Προλάβετε την κράτηση σας στο τηλέφωνο (6988399325 ώρες 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00) και στη σελίδα του Φεστιβάλ στο FB (Festival Antivaro). Τα εισιτήρια παραμένουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα από την πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ 10 και 8 ευρώ, ενώ πολύ ελκυστικό εμφανίζεται το Εισιτήριο Διαρκείας με ισχύ για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ που κυμαίνεται από 40 (μειωμένο) ως 50 Ευρώ.