ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΧΟΡΟΣ

Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου A los Amigos 3

Στον απόηχο του 3oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Τάνγκο A los Amigos στο Ρέθυμνο (4-6 Σεπτεμβρίου- Σπίτι του Πολιτισμού) οι εικόνες των εμπειριών που ζήσαμε περνάνε μπροστά μας σαν γρήγορη ταινία.

TangoCultural01

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από την ομάδα TangoCultural και τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου. Η επιτυχία της διοργάνωσης μεγάλη και η συμμετοχή του κόσμου ήταν ενθουσιώδης. Το Φεστιβάλ αποτέλεσε πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο πανελλήνιας αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια της διεθνούς σκηνής Τάνγκο, του παγκόσμιας φήμης χορευτή Mariano Chicho Frumboli που επισκέφτηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά με την παρτενέρ του Juana Sepulveda. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε κίνητρο συμμετοχής ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών χορευτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία βρέθηκαν στην πόλη μας το τριήμερο 4-6/9 για να τους θαυμάσουν από κοντά στο show που έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου και να παρακολουθήσουν τα σεμινάριά τους.

Δεν ήταν μόνο τα μαθήματα με τους διακεκριμένους δασκάλους από την Αργεντινή (ο μεγάλος Mariano Chicho Frumboli & η ντάμα του Juana Sepulveda), την Πορτογαλία (Rui Barroso & Ines Gomes) και την Ελλάδα (Μιχάλης Σουβλέρης & Μαρία Καλογερά), δεν ήταν μόνο οι μουσικές που πλημμύριζαν τις αίθουσες στο Σπίτι του Πολιτισμού, την Καλούμπα αλλά και την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, δεν ήταν μόνο οι εκατοντάδες χορευτές από όλο τον κόσμο (Αμερική, Αυστραλία, Αργεντινή, Κορέα, Σουηδία, Χώρες της κεντρικής κ νότιας Ευρώπης, Κύπρο κ.ά.) που λικνίζονταν στις μουσικές τεσσάρων διαφορετικών DJs μέχρι το πρωί. Ήταν και τα χαμόγελα των ανθρώπων που τους ενώνει η κοινή αγάπη για το αργεντίνικο τάνγκο, ήταν οι φιλίες που δημιουργήθηκαν με τα χρόνια και κυρίως ήταν το πάθος να κάνεις αυτό που αγαπάς και να το μοιράζεσαι με άλλους.

TangoCultural02

Γι’ αυτές τις 3 καταπληκτικές μέρες και νύχτες αλλά και για όσες προηγήθηκαν προκειμένου να έρθει σε πέρας το Φεστιβάλ μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας το Γραφείο Πολιτισμού του δήμου Ρεθύμνου και ιδιαίτερα την κυρία Πέπη Μαμαλάκη-Μπιρλιράκη, την εταιρία Dream Events Planning, τους χορηγούς μας: εστιατόρια Αγρίμια, Αλάνα, Ασίκικο και Raki Μπαράκι, το καφέ Φίγκαρο, το ξενοδοχείο Brascos καθώς και όλους τους εθελοντές που δούλεψαν ακούραστα όλο το τριήμερο προκειμένου να συνδράμουν στη διοργάνωση και να δώσουν στους καλεσμένους μας ένα δείγμα της κρητικής φιλοξενίας.

Η διοργάνωση έκλεισε το βράδυ της Κυριακής με άκρως γιορταστική διάθεση και με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί του χρόνου στο 4ο Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου A los Amigos.

Για την ομάδα TangoCultural
Σοφία Γαλανάκη