ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

«Φίδι στον κόρφο» της Βασιλικής Πέτσα, ξανά στο Ηράκλειο

Το Θέατρο Κάτω δραματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το διήγημα της Βασιλικής Πέτσα «Φίδι στον κόρφο», με τις παραστάσεις να κάνουν συνεχόμενα sold out τον Ιούνιο που πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό. Η παράσταση παρουσιάζεται ξανά 6 βραδιές προκαλώντας το κοινό να βρεθεί αντιμέτωπο μ’ ένα μυστήριο που αιωρείται.

Μια παράσταση 3 προσώπων, υπό το βλέμμα και μέσα από το σώμα ενός μόνο ηθοποιού, του Πάνου Ιωαννίδη, που αναμετριέται με το παρόν και το παρελθόν προσπαθώντας επί σκηνής να αποκαλύψει το σύμπλεγμα της ελληνικής ιστορίας που βρίσκεται εν προόδω.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Μπατή και ο Δημήτρης Καλαντζής ντύνει live μουσικά την παράσταση αυτοσχεδιάζοντας με μια ηλεκτρική κιθάρα.

Ένα παλαιός κομμουνιστής με τις ενοχές του, η γυναίκα του με τις χειροποίητες πίτες και ο γιός τους με πάθος για το σινεμά είναι οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου. Μια καταβύθιση στο παρελθόν μέσα από μια αποσπασματική αφήγηση των σκέψεων των ηρώων της για τις επαναστάσεις που έγιναν επί ματαίω. Οι μονόλογοι του έργου φλερτάρουν με την εξομολόγηση, καταφέρνουν όμως να περιγράψουν την εσωτερική πάλη των ηρώων.

Tip! Το μυστήριο της σκηνής ποιος θα καταφέρει να το αποκαλύψει;

Τόπος: Θέατρο Κάτω (Θεοτοκοπούλου 28)
Ημερομηνίες παραστάσεων:
Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Οκτωβρίου
Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Ώρα: 21:30

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2810-343483
Είσοδος: 12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο)

Σκηνοθεσία: Μαρία Μπατή
Ερμηνεία: Πάνος Ιωαννίδης
Μουσική: Δημήτρης Καλαντζής