ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Φορέας υλοποίησης του υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο θα είναι το Λιμενικό Ταμείο 

Φορέας υλοποίησης του έργου της κατασκευής του υδατοδρομίου θα είναι το ίδιο το Λιμενικό ταμείο και όχι ανάδοχος ιδιώτης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα, ότι εφόσον γίνουν τα έργα υποδομής, τότε θα γίνει και ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του υδατοδρομίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αναφορικά στην πορεία λειτουργίας του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου, ενημερώνουμε τους πολίτες για τα εξής:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης έχει λάβει άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου με την υπ’ αρ. 129101/18-5-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2132/Β/21-5-2021).

Η εταιρεία στην οποία αναφέρονται τα σχετικά δημοσιεύματα, αναγράφει στον ιστότοπό της τα υδατοδρόμια που, ως ανάδοχος, έχει αναλάβει σωρευτικά να αδειοδοτήσει, κατασκευάσει και λειτουργήσει.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης, του οποίου τεχνικός σύμβουλος- μελετητής είναι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ-WATER AIRPORTS», έχει επιλέξει, η αδειοδότηση ίδρυσης του Υδατοδρομίου να γίνει στο όνομα του φορέα και όχι στο όνομα ανάδοχου ιδιώτη, ώστε ακολούθως με διαγωνιστική διαδικασία να αναδειχθεί ο ανάδοχος λειτουργίας αυτού.

Επιπροσθέτως, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης ήδη από το 2021 έχει εκπονήσει μελέτη Προϋπολογισμού 263.115,00 ευρώ για την κατασκευή των υποδομών Υδατοδρομίου Ρεθύμνης, για την έγκριση της οποίας η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει ακόμα αποφανθεί, ενώ έχουν ληφθεί εγκρίσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ως προβλέπεται. Κατόπιν της λήψης των νομίμων εγκρίσεων και αφού το Λιμενικό Ταμείο κατασκευάσει τα προβλεπόμενα έργα υποδομής θα μπορέσει να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση της λειτουργίας του υδατοδρομίου».