ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Φορείς και εθελοντές προσκαλεί ο Δήμος Ρεθύμνης στην περιβαλλοντική δράση καθαρισμού των δασών Ευληγιά και Προφήτη Ηλία

Στην πανελλαδική εθελοντική δράση καθαρισμού των δασών και της πρωτοβουλίας του Let’s do it Greece 2024, συμμετέχει  ο Δήμος Ρεθύμνης και καλεί τους φορείς και εθελοντές για καθαρισμό των περιαστικών δασών του Δήμου μας στον Ευληγιά και τον Προφήτη Ηλία.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου έχει ήδη ξεκινήσει την οργάνωση της συγκεκριμένης  περιβαλλοντική δράσης, κινητοποιώντας, μεταξύ άλλων, φορείς και συλλογικότητες του Ρεθύμνου  που διακρίνονται για τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των Προσκόπων Ρεθύμνου, σχολείων της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, του  Συλλόγου  Μικρού – Μεγάλου Μετοχίου και του  δικτύου  εθελοντών του Δήμου Ρεθύμνης «ΡΕΘελοντώ».

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης προσκαλεί τους φορείς του Ρεθύμνου αλλά  και μεμονωμένους  εθελοντές να υποστηρίξουν την προσπάθεια ένταξης του Ρεθύμνου στο χάρτη της εθελοντικής δράσης, με πανελλήνια προβολή της δυναμικής του.

 Η εκκίνηση του εθελοντικού καθαρισμού θα γίνει στις 10:30 το πρωί της προσεχούς  Κυριακής 14 Απριλίου.

Σημείο συνάντησης των εθελοντών είναι η είσοδος στο αλσύλλιο στον Ευληγιά και τον Προφήτη Ηλία αντιστοίχως.

Για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της δράσης οι ενδιαφερόμενοι-ες παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους  στο golfinopoulou@rethymno.gr και στο τηλ 2831057940.