ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Φωτιά στα Χανιά: Ανησυχία για τον Ναύσταθμο – Εκκενώθηκαν σχολεία και το Ναυτικό Νοσοκομείο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο, στη Σούδα όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Εκκενώθηκαν σπίτια, σχολεία και το Ναυτικό Νοσοκομείο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (23/4) και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Σούδας, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο.

Η φωτιά έχει σημάνει συναγερμό στην περιοχή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτιατο σχολείο και το νηπιαγωγείο του Ναυστάθμου και το κτήριο της Πολεοδομίας, ενώ σε κοντινό σημείο από την πυρκαγιά βρίσκεται και το Ναυτικό Νοσοκομείο, από όπου οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Η φωτιά, σύμφωνα με το zarpanews.gr, φέρεται να ξεκίνησε από την πλαζ του Ναυστάθμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα λίγο μετά τις 10.30, ωστόσο στο σημείο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η εκκένωση του σχολείου πραγματοποιήθηκε συντεταγμένα ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι τα παρέλαβαν. Μέχρι τις 9:20 η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί.

Λίγο πριν τις 10, εκκενώθηκε πλήρως και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Όπως δήλωσε ο διοικητής κ. Μπαλάσκας και τα οκτώ άτομα που νοσηλεύονταν στο ίδρυμα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Παράλληλα, ένας σταθμός πρώτων βοηθειών έχει στηθεί σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

Στο σημείο πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο λίγο μετά τις 9, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους