ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Η πυρκαγιά από τα 1100 μέτρα υψόμετρο έχει φτάσει τα 2000 μ. και κατευθύνεται προς Κοζάνη!

Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στα Πιέρια Όρη στην Κατερίνη, που έχει τεθεί εκτός ελέγχου λόγω της δύσβατης περιοχής στην οποία επεκτείνεται.

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 2000 μέτρα στα όρια του νομού Κοζάνης» ανέφερε σήμερα ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή Σαρακατσάνα στην Κατερίνη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή από την Κυριακή με επίγεια και εναέρια μέσα και σήμερα από νωρίς το πρωί συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι υδροφόρα του Δήμου Κατερίνης, που έφτασε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, δεν μπόρεσε να γεμίσει με νερό καθώς οι δεξαμενές πυρόσβεσης ήταν άδειες, καθώς όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν είχε επισήμως ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος!

Επίσης η Δασική Υπηρεσία, με μηχανήματα της Περιφέρειας και τη βοήθεια των κατοίκων και των Δασικών Συνεταιρισμών των όμορων οικισμών (ΡητίνηΕλατοχώριΑγ. ΔημήτριοςΛιβάδι κ.ά.) άνοιξαν 3 αντιπυρικές ζώνες, αφού ξέσπασε η πυρκαγιά.