ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο «Κρήτη II»- Σώοι οι επιβάτες- Σοβαρές ζημιές σε φορτηγά

Τουλάχιστον 17 φορτηγά (τράκτορες με επικαθήμενα), έχουν υποστεί υλικές ζημιές, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα εν πλω στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ», πιθανόν στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.

Η φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ αυτό έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας, με 87 μέλη πλήρωμα, 113 επιβάτες, 18 ΙΧ οχήματα και 92 φορτηγά.

Το «Κρήτη ΙΙ» όταν έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, ωστόσο σε κάποια από τα γκαράζ του πλοίου εξακολουθούσαν να βρίσκονται ορισμένα φορτηγά. Στο σημείο όπου έδεσε το καράβι είχε φτάσει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και για προληπτικούς λόγους και ασθενοφόρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «Κρήτη ΙΙ» μέχρι να γίνει η επιθεώρησή του και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Πηγή: tovima.gr