ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Σκηνές αποκάλυψης στην Αλεξανδρούπολη

Η ισχυρή ένταση των ανέμων δεν επιτρέπει στις πυροσβεστικές δυνάμεις, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο. Συνεχείς εντολές για εκκενώσεις οικισμών και μεγάλες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, ζωϊκό κεφάλαιο, υποδομές. Κόλαση φωτιάς στη Δυτική Αττική. Εκκενώθηκε και το πάρκινγκ του Θριάσιου νοσοκομείου. Καλύτερη η εικόνα σε Ροδόπη και Εύβοια.

Από την ενημέρωση της πυροσβεστικής τα δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την κατάσταση στη Χασιά – “Επικίνδυνο μέτωπο που θα μας απασχολήσει τις επόμενες ώρες. Βεβαίως και υπάρχει ενδεχόμενο κι άλλων εκκενώσεων”, είπε ο κ. Βαθρακογιάννης και κάλεσε τους πολίτες της Φυλής να είναι σε επιφυλακή.

Στη Χασιά έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, ωστόσο υπάρχουν κάτοικοι που προσπαθούν να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής – Πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή την ώρα στην περιοχή

Αναφορές για 50 εγκλωβισμένους

Αναφορές για 50 εγκλωβισμένα άτομα στη Μονή Κλειστών – Σπεύδουν δυνάμεις από ΕΜΑΚ και ΕΛΑΣ 

Ασπρόπυργος: Συναγερμός στην 112 πτέρυγα μάχης

Κοντά στην 112 Πτέρυγα Μάχης βρίσκεται σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο και πλησίασε στο βορειοδυτικό της τομέα, από την πλευρά του Θριάσιου.

Τέσσερις εκκενώσεις μέχρι στιγμής στην Αττική

  • Στη Φυλή, μήνυμα του 112 ζήτησε από τους κατοίκους να εκκενώσουν προς Άνω Λιόσια
  • Εκκενώθηκε ο οικισμός Λάκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο
  • Εντολή εκκένωσης και στους οικισμούς Ποντίων και Βέρας προς Ελευσίνα

Αναζωπυρώσεις και στην Αλεξανδρούπολη

Δύο μέτωπα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη στην Κίρκη. Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr, κάτοικοι ενημερώνουν ότι δεν βρίσκεται στο σημείο καμία δύναμη της Πυροσβεστικής. “Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας”, σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Κλιματιζόμενοι χώροι στο κτίριο του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη (Βασ. Αλεξάνδρου και Ψαρρών) είναι ανοιχτοι για τους πολίτες που έχουν ανάγκη με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς. Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «προς αποφυγή συνωστισμού, η υποδοχή στους χώρους του Νομαρχείου θα υπόκειται σε περιορισμό εφόσον φτάσει στα όρια της χωρητικότητας του κτιρίου».

Εξελίξεις και στο πολιτικό “μέτωπο” μετά τις καταστροφικές φωτιές – Παρέμβαση Παφίλη σε Κικίλια

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, σχετικά με τη φωτιά στην έκταση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας.

O κ. Παφίλης τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην υπάρξει χειρότερη εξέλιξη, με βάση το γεγονός ότι στους χώρους του στρατιωτικού αεροδρομίου υπάρχουν εγκαταστάσεις με επικίνδυνο στρατιωτικό υλικό.