ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Φτάσαμε στην πηγή και νερό θα πιούμε» δηλώνουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι του Ρεθύμνου για το νέο αστυνομικό μέγαρο!

Την αντίδραση στην αίτηση ανάκλησης της άδειας οικοδομής του νέου αστυνομικού μεγάρου Ρεθύμνου καταθέτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου, με σχετική ανακοίνωσή της, όπου εκφράζει μία σειρά από προβληματισμούς σε σχέση με την αίτηση που κατέθεσαν επτά Ρεθυμνιώτες στην Πολεοδομία την περασμένη Παρασκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Αποτελεί κοινή και αναντίρρητη διαπίστωση ότι η Αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου στεγάζεται σε χώρο που οι συνθήκες τόσο για εμάς τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες αλλά και τους κρατούμενους, είναι τριτοκοσμικές. Αποτελεί  πάγιο αίτημά μας εδώ και δεκαετίες η ανέγερση ενός νέου κτιρίου  προκειμένου να εργαζόμαστε σε ασφαλές, αξιοπρεπές και υγιεινό περιβάλλον και να παρέχουμε υπηρεσίες που αξίζουν οι  πολίτες και οι αλλοδαποί επισκέπτες μας.

Μετά από αγώνα πολλών ετών  και ιδιαίτερο κόπο, τόσο από την Ένωσή μας, όσο και τις αρμόδιες αρχές,  για την εξασφάλιση χώρου , χρηματοδότησης και αδειοδοτήσεων επιτέλους  φτάσαμε στο σημείο δημοπράτησης της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου στο χώρο που υπάρχει και το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Αίφνης και στην πρώτη γραμμή της πύρινης λαίλαπας, με λύπη και απορία πληροφορηθήκαμε ότι (ευτυχώς μικρή) μερίδα πολιτών αντιδρά στην υλοποίηση του ανωτέρω σημαντικού για όλο το Ρέθυμνο έργου, προβάλλοντας ενστάσεις αναφορικά με τη νομιμότητα διαδικασιών.  

Τις ενστάσεις αυτές στην ουσία τους δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι για να την κρίνουμε. Τα κίνητρα όμως των αιτιάσεων αυτών προκαλούν εύλογα ερωτηματικά ιδίως δε αφού κάποιοι από αυτούς που σήμερα αντιδρούν, είχαν ψηφίσει θετικά για το εν λόγω έργο, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από το 2006 έως και σήμερα και μάλιστα επαινούσαν όλη την συγκεκριμένη προσπάθεια, χωρίς να προσέλθουν τόσα χρόνια που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία να εισφέρουν κάποια άλλη άποψη, αλλά ερχόμενοι την ώρα της δημοπράτησης να υπονομεύσουν την υλοποίηση του έργου και να ακυρώσουν όλο τον αγώνα, με κίνδυνο να χαθεί χρηματοδότηση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, άλλη μια φορά για το «Παντέρμο Ρέθυμνο».  

Θεωρούν λοιπόν οι επικριτές του έργου ότι δε αξίζουμε ως εργαζόμενοι (γιατί εργαζόμενοι είναι και οι αστυνομικοί) ευπρεπείς συνθήκες εργασίας;

Ότι είμαστε οι Ρεθεμνιώτες πολίτες β’ κατηγορίας;

Ή σε ότι έχει να κάνει με την Αστυνομία αντιδρούμε γιατί έχουμε κατάλοιπα; Ζούμε όμως σε μια μικρή κοινωνία και όλοι κρινόμαστε  για τις πράξεις μας, ιδίως αυτοί που εκτίθενται στην κρίση των πολιτών.

Αναμένουμε με αγωνία την απόφαση των αρμοδίων αρχών, στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και καλούμε το σύνολο των συμπολιτών μας να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας, αλλά και κάθε θετική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας. 

Για όλα τα ανωτέρω έχουμε ήδη ενημερώσει την Πολιτική και Φυσική ηγεσία, η οποία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνδράμει τις προσπάθειες μας.

Η Ένωση το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει σειρά ενεργειών συνεχίζοντας ακατάπαυστα την συνεργασία μας με όλους τους Δημόσιους Λειτουργούς, Φορείς και Υπηρεσίες, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, ώστε να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος, προς βελτίωση και αναβάθμιση του Νομού μας.

Φτάσαμε στην πηγή και νερό θα πιούμε!».