Γεύσεις: Ο Σεφ προτείνει Μαγειρίτσα

Μαγειριτσα η πατροπαραδοτη. Η συνταγη που θα σας δωσω ειναι η κλασικη μαγειριτσα, μερικα φαγητα δεν πρεπει να τα “νοθευουμε” ουτε να τα διαφοροποιουμε.

Υλικα
1 συκωταρια μαζι με τα πνευμονια, γλυκαδια, καρδια.
4-5 Φρεσκα κρεμμυδακια
1 μεσαιο ξερο ασπρο κρεμμυδι
1 μαρουλι κλασικο
2 αβγα μονο τα κροκαδια (τα ασπραδια θα μας την “κοψουν”)
1 κουτ. σουπας κορν-φλαουρ
Χυμο απο ενα λεμονι
Ελαιολαδο
Αλατοπιπερο
νερο
(δεν ειναι λαθος εαν προσθεσουμε αντερακια και ρυζι)

Εκτελεση

Πλενουμε καλα τα εντοσθια. Χωριζουμε την καρδια τα γλυκαδια, συκωτια, πνευμονια. Βραζουμε νερο μεσα σε αυτο βαζουμε ενα λεμονι κομμενο στη μεση και ζεματαμε ξεχωριστα το καθε ενα απο αυτα. Μολις κρυωσουν καλα τα κοβουμε σε μικρα κυβακια τοσο ωστε με καθε κουταλια να γευομαστε απο ολα.

Ψιλοκοβουμε το φρεσκο κρεμμυδακι μονο το ασπρο μερος (το πρασινο θα το χρειαστουμε παρακατω) και το ξερο και τα σωταρουμε σε ελαιολαδο. Μολις αυτα γινουν διαφανα ριχνουμε τα εντοσθια, εκτος το συκωτι. Μετα απο 10 λεπτα προσθετουμε το αναλογο νερο και το αφηνουμε να βρασει καλα. Ψιλοκοβουμε το μαρουλι και το ζεματαμε (μολις το βγαλουμε απο το νερο το κρυωνουμε αμεσως για να μην χασουμε το χρωμα του). Το αφηνουμε στην ακρη για το τελος. Οταν η σουπα ειναι ετοιμη προσθετουμε αλατοπιπερο.

Αραιωνουμε την μιση κουταλια κορν-φλαουρ σε λιγο νερο και το προσθετουμε στην σουπα. Προσθετουμε και τα συκωτακια, καθως και το μαρουλι και το πρασινο μερος απο το κρεμμυδακι. Χτυπαμε και τα κροκαδια μαζι με το υπολοιπο κορν-φλαουρ και το λεμονι. Προσθετουμε σιγα-σιγα ζεστο ζουμι μεσα στο αβγολεμονο περιπου 5 κουταλιες βαθιες τις σουπας. Ριχνουμε το μειγμα σιγα-σιγα μεσα στην σουπα που βραζει, κατεβαζουμε απο την φωτια,  διορθωνουμε την γευση και σερβιρουμε αμεσως.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Χατζηδημητριου Προδρομος Chef