ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΤΑΚΗΣ

Γενική Συνέλευση και εκδήλωση κοπή πίτας της Αδελφότητος Οφφικιαλίων «Παναγία η Παμμακάριστος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Αδελφότητος Οφφικιαλίων «Παναγία η Παμμακάριστος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού προηγουμένως πραγματοποιήθηκε  γενική συνέλευση  των Αρχόντων.

Μέσα σε κλίμα αδελφικής αγάπης και ελπίδας οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου προέβησαν σε απολογισμό με έκθεση των πεπραγμένων για το έτος 2023, παρουσιάστηκε το νέο ΔΣ ενώ ανακοινώθηκε το 4ο Διεθνές συνέδριο των Αρχόντων με θέμα «Προστατεύοντας τη θρησκευτική ελευθερία , τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα του ανθρώπου» καθώς και η πρώτη παγκόσμια συνάντηση των οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας την 29ηΜαίου 2024 στην Αθήνα.

Το νέο ΔΣ για την προσεχή τριετία απαρτίζουν οι εντιμολογιώτατοι Άρχοντες  ο  κ. Αθανάσιος Μαρτίνος  πρόεδρος , αντιπρόεδρος ο κος Γεώργιος Προκοπίου και Γεν. Γραμ. ο κ. Κων/νος Δεληλωνσταντής. Επίτιμος πρόεδρος ανακηρύχτηκε ο κ. Γεράσιμος Φωκάς της αλυσίδας ξενοδοχείων Ηλέκτρα.

Εν συνεχεία σε άλλη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπή πίττας μετά εορτίου δείπνου όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Εκπρόσωπος του εν Αθήναις γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβ. Μητρ. Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Μέγας Εκκλησιάρχης και διευθ. του ιδιαιτέρου Πατριαρχικού γραφείου κ. Αέτιος ο οποίος ομίλησε περί της εσωτερικής δομής και λειτουργίας του Σεπτού κέντρου της Ορθοδοξίας, ο εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπ. Αθηνων ο Πρωτοσύγκελλος π. Βαρνάβας , ο Σεβ. Μητρ. Ανέων Μακάριος , ο Σεβ. Μητρ. Προικονήσσου κ. Ιωσήφ , ο Σεβ. Μητρ. Μεξικού κ. Ιάκωβος , καθηγητές πανεπιστημίων ,νομικοί , ιατροί, εφοπλιστές,  επιχειρηματίες κά

Την Κρήτη εκπροσώπησαν οι εντιμολογιωτατοι Άρχοντες  κ. Σταύρος Αρναουτακης (Ηράκλειο), ο κ. Νικόλαος Ξεξάκης (Ρέθυμνο, Άρχων χαρτοφύλαξ) , κ. Γεώργιος Ν. Βλατακης (Ρέθυμνο Άρχων Νομοφύλαξ) .

Επίσης, προσφέρθηκε το φυλαχτήριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων ενόψει των 200 ετών από το θαυμαστό μαρτύριο τους σε μέλη των Αρχόντων εκ μέρους του κου Βλατακη Προέδρου του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής  «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», ενώ  ενημερώθηκαν τα μέλη για τις προσεχείς λατρευτικές  εκδηλώσεις του συλλόγου στην Αθήνα.