ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γη Μυλοποτάμου: Τριήμερη έκθεση στο Πέραμα Μυλοποτάμου

gh-mylopotamou-16Ο Πολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Δήμου Μυλοποτάμου, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά, τριήμερη έκθεση στο Πέραμα, με στόχο την προβολή της επαρχίας Μυλοποτάμου, τόσο στον τομέα του πολιτιστιμού, όσο και της ντόπιας παραγωγής και τέχνης.

«Η επαρχία μας, πλούσια, σε μνημεία, παράδοση, φυσικές ομορφιές και τοπικά προϊόντα, αξίζει να προβάλεται, κάνοντας υπερήφανους τους ανθρώπους της και προσελκύοντας επισκέπτες» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός- Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος και προσθέτει «Εμείς πιστεύουμε ότι, με την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, όπου ο πολιτισμός και η παράδοση συναντούν τη σύγχρονη πραγματικότητα, μετατρέπουμε την αγάπη για τον τόπο μας, σε δημιουργική συλλογική διαδικασία.

Πολιτιστικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες και παραγωγοί σε μια φιλική συνάντηση με πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις, παρουσιάζουν μια ενιαία μορφή του Μυλοποτάμου.

Καλούνται οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες να ενθαρρύνουν με την παρουσία τους την προσπάθειά μας και να γνωρίσουν από κοντά, μέσα από χρώματα, γεύσεις, εικόνες, αλλά προπάντων φιλόξενους ανθρώπους, την ομορφιά του τόπου μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Γη Μυλοποτάμου» έχει ως έξης:

Παρασκευή 12 Αυγούστου:
19:00 Εγκαίνια-αγιασμός.
19:30 Ομιλία με θέμα «Τα βότανα της Κρήτης» – Παρουσίαση Κρητικών βοτάνων, από τον κο Κάββαλο Εμμανουήλ, ιδιοκτήτη της εταιρείας “Cretan Herbs”.
20:30 Παρουσίαση κατασκευής παραδοσιακών κρητικών στιβανιών από τον κο Νίκο Χαρίση.
21.30 Συναυλία με τον Βασίλη Σκουλά.

Σάββατο 13 Αυγούστου:
19:30 Παρουσίαση με θέμα «Ο κόσμος μας και οι μέλισσες» – Πληροφορίες για τη συγκομιδή και επεξεργασία μελιού από τον κο Μπιρλιράκη Νικόλαο (πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης).
20:30 Παρουσίαση – ομιλία «Συγκομιδή, επεξεργασία και ιδιότητες του αλάδανου» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σισσών.
21.30 Συναυλία «Οι alma Libre στο bar το Ναυάγιο».

Κυριακή 14 Αυγούστου:
19:30 Παρασκευή παραδοσιακού εδέσματος (σταφύλι – γλυκό του κουταλιού) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλόιδων.
20:30 «Το σταμναγκάθι στη διατροφή». Το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής δίνει πληροφορίες και παρασκευάζει σχετικό παραδοσιακό φαγητό.
21.30 Παρουσίαση κρητικών χορών από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των σχολών χορού του Μυλοποτάμου.