«Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος!»: Καλοκαιρινή εκστρατεία στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

H εναρκτήρια δράση της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τίτλο «Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος!», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου. Είκοσι έξι παιδιά, για δύο και πλέον ώρες, έγιναν μάγοι και μάγισσες και συμμετείχαν σε πρωτάθλημα μαγείας, λύνοντας γρίφους και παίζοντας παιχνίδια, με οδηγό πάντα τα βιβλία της Βιβλιοθήκης.

Την δράση σχεδίασε ο Μιχάλης Γκέκος, Χημικός, Εκπαιδευτικός, M.Sc. Διδακτικής της Χημείας, M.Sc. Αναλυτικής Χημείας, και ανέλαβαν να υλοποιήσουν για τη Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου οι: Αθηνά Βερνάρδου, Βιβλιοθηκονόμος, Δήμητρα Σταμέλλου και Ταταράκη Βασιλική, Φοιτήτριες Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης,ΜαργιέτταΠαναγοπούλου, Φοιτήτρια ΦΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης, ΦωτεινήΣταυριδάκη, Βιβλιοθηκονόμος, Σουφαλιδάκη Δέσποινα, Φιλόλογος και Μαίρη Μοναχού, μαθήτρια Λυκείου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ε.Σ. της Βιβλιοθήκης κ. Μιχάλης Τρούλης.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλες και όλους που συμμετείχαν στην επιτυχία του προγράμματος. Ευχαριστούν, επίσης, τη βιοτεχνία- επαγγελματικών ενδυμάτων της κας Δέσποινας Ανυφαντάκη για την δωρεάν παραχώρηση της στολής του μάγου, καθώς και τα παιδιά που έλαβαν μέρος και σ΄ αυτήν την «πανδαισία», την οποία στήριξαν με πολύ ενθουσιασμό και όλη τους την αγάπη. Για τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, εξαιτίας του μεγάλουενδιαφέροντός τους, τα ενημερώνουμε ότι η δράση θα επαναληφθεί τον Αύγουστο.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση και ενημέρωση για τη συμμετοχή στο τηλέφωνο 2831 0 29215.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019, με τίτλο «Για φαντάσου…», ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Ιουλίου 2019 από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ),το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), με τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, συμμετέχοντας,για 3η συνεχόμενη χρονιά, στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, προτίθεται να υλοποιήσει ακόμα πολλές δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, με στόχο να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, με έναν ανάλαφρο τρόπο, «ποιητικό», που θα δώσει το κίνητρο και θα καλλιεργήσει τη φαντασία, τις αισθήσειςκαι τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για το συντονισμό των δράσεων, οι Βιβλιοθήκες αξιοποιούνσε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού την ιστοσελίδα www.network.nlg.gr.