ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Για λίγο Έρωτα»: Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της Ρεθυμνιώτισσας Σοφίας Σταθάκη

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της Ρεθυμνιώτισσας Σοφίας Σταθάκη με τίτλο «Για λίγο Έρωτα», από τις Εκδόσεις Πηγή.

Περιγραφή

Θα τα άφηνα όλα για σένα. «Είσαι πολύ καλός άνθρωπος», μου είπες. Δεν είμαι καλή, είμαι ερωτευμένη. Έπαψα καιρό να είμαι καλή. Έχεις τα πιο όμορφα χέρια του κόσμου. Αλλά έπρεπε να ξέρω, πως αυτά δεν μπορούν να με κρατήσουν, να με ταΐσουν, να με σκεπάσουν, να με ξεσκίσουν, να με απογειώσουν. Όσες φορές κι αν σκέφτηκα να σ’ αφήσω, ερχόμενη να σ’ το πω, αισθανόμουν πως ανέβαζα πυρετό.

Ύστερα σε κοιτούσα κι ήθελα να σ’ αγκαλιάσω με όλο μου τον εαυτό. Κι έπρεπε να το ξέρεις ήδη, πως ο έρωτας δεν είναι καλή πράξη… είναι κάτι άγριο, πιο άγριο κι από το φίδι, κι από τον κεραυνό, ένα βήμα πριν τη μανία. Μα το μυαλό σου όλο μετράει τον χρόνο, βάζει σε τάξη τον χώρο. Μακάρι, όχι μια μέρα να γυρίσεις, μακάρι μια μέρα να ερωτευτείς. Όχι, όχι εμένα. Τον Έρωτα!

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Σοφία Σταθάκη γεννήθηκε τον Μάιο του 1998 στα Χανιά και κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, τη στιχουργική και αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στη σύνθεση και την παραγωγή τραγουδιών. Το 2017 ξεκίνησε να φοιτά στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ συγχρόνως, παρακολούθησε έναν τριετή κύκλο μαθημάτων θεάτρου.

(οι φωτογραφίες είναι από τη βιβλιοπαρουσίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες)