Για παρέμβαση υπουργού μέσω τρίτου μίλησαν Πεπόνης-Μουζακίτης

Για παρεμβάσεις από τρίτα πρόσωπα -υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες- εκ μέρους υπουργού έκαναν λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης κατά τη δίωρη παραμονή τους στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

Οι δύο εισαγγελείς κατέθεσαν στον κ. Μακρή δύο χειρόγραφα υπομνήματα, περίπου είκοσι συνολικά σελίδων, και δήλωσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επανέλθουν με νέες διευκρινίσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν οι “οχλήσεις” που δέχθηκαν, ήταν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Το περιεχόμενο των δύο υπομνημάτων, κατά τα δύο τρίτα αλληλοκαλύπτεται, καθώς αφορούν τις ίδιες παρεμβάσεις και τα ίδια πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματά τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δεν προβαίνουν σε αξιολογήσεις, αλλά απλώς καταθέτουν γεγονότα και πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν τους ενόχλησε ποτέ υπουργός ή υφυπουργός, αλλά τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού, μέσω τρίτου, προκειμένου να επισπευθούν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

Δικαστικοί κύκλοι λένε ότι τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά, ενώ επιδέχονται διευκρινίσεων εάν οι “ενοχλήσεις” των τρίτων προσώπων αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη

πηγή