ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Για θέματα της ΕΔΕΥΑ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου

Στην Αθήνα θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 1η Απριλίου 2020, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες διαδοχικές συναντήσεις με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών/ αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον κ. Πέτσα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα συζητήσει μαζί του συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ΕΔΕΥΑ, με έμφαση στις δυνατότητες του χρηματοδοτικού προγράμματος του ΥΠΕΣ «Αντ. Τρίτσης», την υποστελέχωση των ΔΕΥΑ και της ανάγκη άμεσων προσλήψεων επιστημονικού- κυρίως -προσωπικού, τη ρύθμιση δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών, το υψηλό ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ και διάφορες νομοτεχνικές ρυθμίσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠ.ΕΣ. Με την ιδιότητά του Δημάρχου Ρεθύμνης, ο κ. Μαρινάκης θα θέσει ακόμη υπόψη του αν. Υπουργού, θέματα που φορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, θα έχει προκαθορισμένη συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών/ Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα των Δασικών Χαρτών και των άμεσων ενεργειών που πρέπει να ληφθούν ώστε να εκτονωθεί η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η προώθηση αναγκαίων αναπτυξιακών έργων του Ρέθυμνου, όπως είναι τα Πειραματικά Σχολεία, η δημιουργία νέας υποδομής για την εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, η διαχείριση θεμάτων που αφορούν φυσικές καταστροφές και άλλα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Ρέθυμνο.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει από το ταξίδι του αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.