ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Για τσεκούρι στον 14ο μισθό και κατάργηση των δώρων πιέζει η Τρόικα

Ασφυκτικές γίνονται πλέον οι πιέσεις της Τρόικα προς την κυβέρνηση για να μειωθεί άμεσα το εργατικό κόστος στην χώρα, καθώς οι δανειστές μας απαιτούν την κατάργηση των επιδομάτων και των δώρων, την μείωση του κατώτατου μισθού και το πάγωμα των αυξήσεων.

Οι επικεφαλής της Τρόικα επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα και φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν στο τραπέζι του Προκρούστη τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα για να μειώσουν το περίφημο έλλειμμα ανταγωνιστικότηας της ελληνικής οικονομίας, παρά την ύφεση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τα e-mail που φέρεται να έχουν στείλει στην κυβέρνηση οι Τροικανοί έχουν αναγάγει σε πρώτο θέμα τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα όπου ζητούν κατάργηση του 14ου μισθού και ενσωμάτωση του 13ου (δώρο των Χριστουγέννων) στις τακτικές αποδοχές.

Επιπλέον οι δανειστές μας ζητούν την μείωση του κατώτατου μισθού, το πάγωμα των αυξήσεων και των ωριμάνσεων (τριετίες) και τη μείωση των εισφορών. Λόγω αυτών των απαιτήσεων, οι κοινωνικοί εταίροι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ) έχουν προγραμματίσει συνάντηση αυτήν την εβδομάδα. Σήμερα θα συναντηθούν οι εργοδότες εν αύριο συνεδριάζει η ολομέλεια της ΓΣΕΕ για να εκτιμήσει τα δεδομένα.

πηγή