ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΙΣΚΟΙ

Γιάννης και Χρήστος Μακριδάκης, “Είσαι το λάθος μου…” – του Γιώργη Σηφάκη (Σημισακογιώργη)

Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του Γιάννη και Χρήστου Μακριδάκη που κατάγονται από την Μουρνέ δήμου Λάμπης και ζούνε στην Αθήνα.

Τα δυο αδέρφια είναι εξαίρετοι μουσικοί έχοντας πάρει σωστές βάσεις από σπουδαίους δάσκαλους όπως τον Σήφη Παναγιωτάκη, τον Παντελή Δερμιτζάκη και τον αείμνηστο Κώστα Τζανιδάκη που δίδαξαν τον Γιάννη Μακριδάκη λύρα, αλλά επίσης τον αείμνηστο Πέτρο Καρμπαδάκη και τον Γιάννη Κακλή που δίδαξαν τον Χρήστο λαούτο ο οποίος από μικρή ηλικία έδειξε το σπουδαίο ταλέντο του.

Το CD που ετοίμαζαν από καιρό και κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από την εταιρεία Φαιστός του Αντώνη Χατζηδάκη περιέχει 12 πολύ όμορφα τραγούδια που είναι συνθέσεις του Γιάννη και του Χρήστου Μακριδάκη ενώ οι στίχοι ανήκουν στους Γιώργο Τσικαλουδάκη, Γρηγόρη Αλυσσανδράκη, Μιχάλη Νοητάκη, Γιώργη Σηφάκη (Σιμισακογιώργη), Γιάννη Κακλή, Μαρία Δρίζου, Σήφη Παπασηφάκη, Στέλιο Ανδρουλιδάκη, Στέλιο Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Μακριδάκη και Ανδρέα Βαρβατάκη.

Εκτός των αδερφών Μακριδάκη στο CD συμμετέχουν και άλλοι σπουδαίοι μουσικοί ώστε το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικό και να δείχνει ότι από το πρώτο τους μουσικό βήμα βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ο Γιάννης ερμηνεύει καταπληκτικά τα τραγούδια φέρνοντας μια φρεσκάδα που την έχουν ανάγκη οι φίλοι της κρητικής μουσικής. Το CD υπάρχει στα δισκοπωλεία της Κρήτης και της Αθήνας και αξίζει της προσοχής μας. Οι αδερφοί Μακριδάκη αυτή την εποχή βρίσκονται στο αγαπημένο τους Ρέθυμνο κάνοντας εμφανίσεις και αφήνουν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τους εύχομαι καλή πορεία στον σωστό δρόμο που χάραξαν…

Γιώργης Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)