ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Γιάννης Τσακίρης: «Η Κρήτη κάνει πολύ καλή δουλειά στο ΕΣΠΑ η οποία περνά στην κοινωνία και την οικονομία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο των Χανίων η περιοδεία του Κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης στα έργα ΕΣΠΑ

Την ικανοποίηση του για την πορεία ωρίμανσης καθώς και υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη εξέφρασε ο Υφυπουργός Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, με δηλώσεις του από τα Χανιά.

«Ειδικά για την Κρήτη και την απορρόφηση, θέλω να πω ότι ειδικά ως το υπουργείο που διαχειρίζεται όλο το ΕΣΠΑ και τα Περιφερειακά προγράμματα, είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την απορρόφηση έως τώρα», δήλωσε από το ανεγειρόμενο μουσείο των Χανίων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός επεσήμανε πως «όχι μόνο (είμαστε ευχαριστημένοι), αλλά επειδή βλέπουμε και τις συμβάσεις έργων και τις εντάξεις έργων, είμαστε πολύ σίγουροι ότι η Περιφέρεια Κρήτης θ’ απορροφήσει όλο το ποσό. Μην ξεχνάτε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο, το Περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης είναι περίπου 35% περισσότερο απ’ ότι το τωρινό. Νομίζω ότι γίνεται μια παρά πολύ καλή δουλειά, η οποία περνά στην κοινωνία και την οικονομία», τόνισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Κρήτη όπου επιθεώρησε εκτελούμενα έργα από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, υπογράμμισε πως «το περιφερειακό πρόγραμμα της Κρήτης κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Την καλή δουλειά έκανε και τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδου, την κάνει και αυτήν την περίοδο και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει και την επόμενη, όταν και υπάρχει σημαντική αύξηση των πόρων που διατίθενται και θα μιλούμε για δράσεις που θα ξεπεράσουν τα 500 εκ. ευρώ, δηλαδή μια αύξηση μεγαλύτερη του 35% σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων μας δίνει τη βάσιμη βεβαιότητα πως και οι νέοι πόροι θα δεσμευτούν σε έργα αναγκαία, χρήσιμα, απαραίτητα που μας κάνουν όλους υπερήφανους», δήλωσε.

Οι πολιτικοί παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, επεσήμαναν πως το Υπουργείο έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες της γραφειοκρατίας σε σχέση με το ΕΣΠΑ και με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση πόρων από τα αναπτυξιακά προγράμματα.