ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Γίνε δότης μυελού των οστών μέσω του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου Δότες Ζωής»!

Στο Γυμνάσιο Ατσιποπούλου υλοποιείται για 2η συνεχή σχολική χρονιά πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών.

Κατά την περυσινή σχολική χρονιά, γονείς μαθητών του Γυμνασίου Ατσιποπούλου συμμετείχαν σε έρευνα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών, συμπληρώνοντας ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Γίνε δότης μυελού των οστών- Γίνε δότης Ζωής!»

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες στην έρευνα (96%) έχουν ακούσει για τη δωρεά μυελού των οστών και πιστεύουν ότι με την εθελοντική προσφορά τους μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, όμως το 84% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν έχει εγγραφεί ακόμη στην τράπεζα δοτών μυελού των οστών.

Επιπρόσθετα, το 51% των συμμετεχόντων ΔΕΝ γνωρίζει τον τοπικό σύλλογο Ρεθύμνου που πραγματοποιεί τις λήψεις στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) για την καταχώρησή τους στην τράπεζα δοτών και θα ήθελε να ενημερωθεί περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, μαθητές του Β1 σχεδίασαν μια ψηφιακή αφίσα ενημέρωσης –  ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον τρόπο εγγραφής στο μητρώο εθελοντών, που για το Ρέθυμνο γίνεται μέσω του συλλόγου αιμοδοτών «Δότες Ζωής», με μια διαδικασία δύο απλών βημάτων:

1.Οι πολίτες επικοινωνούν με το σύλλογο μέσω της σελίδας του στο facebook «Δότες Ζωής».

2.Οι «Δότες Ζωής» επισκέπτονται τους ενδιαφέρομένους εθελοντές δότες στο χώρο τους για τη λήψη στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) και την εγγραφή τους στην τράπεζα εθελοντών δοτών.

Μέσα από το παραπάνω πρόγραμμα ενσταλάζεται στους μαθητές η απαραίτητη ενσυναίσθηση, ώστε να επιλέγουν για τη  ζωή τους την προσφορά προς τον συνάνθρωπο  και την αλληλεγγύη.

Οι Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος: 

Κατερίνα Γιαννούλη, Σταυρούλα Παπούλια και Γιώργος Βιζιργιαννάκης