ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΙΜΙΣΑΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

Γιώργης Καλομοίρης: Τον Έρωντα πρασσές πρασσές – του Γιώργη Σηφάκη (Σιμισακογιώργη)

Αυτός είναι ο τίτλος της νέα δισκογραφικής δουλειάς του Γιώργη Καλομοίρη η Γιωργαντό όπως είναι το παρανόμι του. Για τον σπουδαίο αυτό λυράρη τραγουδιστή και δημιουργό από τα Ανώγεια θα μπορούσα να γράψω βιβλίοαφού ως γνωστόν έχει μεγάλη πορεία στην κρητική μουσική και έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς λαουτιέρηδες και τραγουδιστές.

Αυτό που σήμερα εντυπωσιάζει είναι ότι ενώ άλλοι καλλιτέχνες της ηλικίας του έχουν αποσυρθεί από την δισκογραφία από χρόνια ο ογδοντάχρονος πλέον Γιώργης Καλομοίρης συνεχίζει να δημιουργεί γράφοντας και ερμηνεύοντας πολύ όμορφα τραγούδια.

Στο τελευταίο του CD συνεργάζεται με τον συγγενή του πολύ σημαντικό στιχουργό τον Πέτρο Καλομοίρη ο οποίος ντύνει μοναδικά με τους υπέροχους γεμάτους συναίσθημα στίχους του τα 11 τραγούδια ενώ ένα ντύνουν οι στίχοι του αείμνηστου Μανώλη Καλομοίρη (Λιόντα).

Συμμετέχουν εκτός από τον δημιουργό δυο κορυφαίοι τραγουδιστές όπως είναι ο Βασίλης Σταυρακάκης και ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) οι οποίοι δίνουν ψυχή στα τραγούδια με την καταπληκτική ερμηνεία τους.

Εκτός από τον Γιώργη Καλομοίρη που παίζει λύρα και ερμηνεύει 2 τραγούδια, παίζει λαούτο ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), κιθάρα ο Λάμπης Δουλγεράκης και κρουστά ο Νίκος Μοσχονάς. Το τραγούδι ‘’ Περαχώρι ‘’ αναφέρεται στα παιδικά χρόνια που έζησε ο δημιουργός στο χωριό του τα Ανώγεια και προκαλεί συγκίνηση. Η παραγωγή ανήκει στην Εταιρεία ‘’ Φαιστός ‘’ του Αντώνη Χατζηδάκη που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μια και σήμερα μόνο αυτές μπορούν να σταθούν στην αγορά. Σε πολλά από τα τραγούδια γίνεται αναφορά μέσα από τους στίχους στην αείμνηστη σύζυγο του Γιώργη Καλομοίρη αφού ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης δεν έπαψε ποτέ να μιλά για αυτήν με αγάπη.

Ο Πέτρος Καλομοίρης ανάμεσα στις πολλές υπέροχες μαντινάδες που έγραψε για αυτή την υπέροχη δισκογραφία γράφει
‘’ Στην καταιγίδα ο αητός δείχνει την αντοχή του και με σπασμένα τα φτερά γυρίζει στη δοχή του ‘’

Είναι μια μαντινάδα που ταιριάζει στον Γιωργαντό στον οποίον εύχομαι να΄ναι καλά και να δημιουργεί και λέω
‘’ Την κρητική τη μουσική ο χρόνος δε θα φθείρει όσο υπάρχουν δάσκαλοι ωσάν τον Καλομοίρη ‘’

Ρέθυμνο 2-08-12 Γιώργης Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DZmqhF6JrAk[/youtube]