ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

«Γιορτή για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα το Google Developers Festival»

Το Google Developers Festival Greece 2018 που έγινε στο Ηράκλειο χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας Έφη Κουτεντάκη που χαρακτήρισε τη διοργάνωση «γιορτή για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα», συγχαίροντας τους διοργανωτές γιατί με τις τριήμερες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που πραγματοποιούν στην Κρήτη, καθιστούν το Ηράκλειο σημείο συνάντησης για νεοφυείς επιχειρήσεις, για επενδυτές, για πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, για φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, για παραγωγικούς εταίρους, για φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έδωσε σε όλους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σημαντικότερες τάσεις, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές στο καινοτόμο επιχειρείν καθώς και να μοιραστούν γνώση και τεχνογνωσία, μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και θεματικά εργαστήρια.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η κα Κουτεντάκη επεσήμανε πως η παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων είναι, σε μεγάλο βαθμό, ένας μαραθώνιος. «Είναι ένας δρόμος αντοχής μετά πολλών εμποδίων», τόνισε και υπογράμμισε πως «ως Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, στηρίζοντας με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να τρέχουμε μαζί σε αυτό τον Μαραθώνιο, με την πίστη ότι η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η τεχνολογική εξέλιξη των επιχειρήσεων της Κρήτης μπορεί και πρέπει να γίνει ο καταλύτης ανάπτυξης για την τοπική οικονομία».

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η Στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης (Riς3crete) για την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, σημειώνοντας πως «έχουν ήδη δημοσιευτεί οι πρώτες προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων» και καλώντας του συμμετέχοντες στο Google Developers Festival Greece 2018 να αποτελέσουν την γέφυρα μεταξύ της σύνδεσης της έρευνας και της αγοράς.