ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιορτή πολιτισμού και παράδοσης στα Χάρκια!

Μια ακόμα γιορτή πολιτισμού και παράδοσης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Χαρκια Ρεθύμνου.

Την καθιερωμένη Γιορτή Μαντινάδας πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Πολιτιστικος Σύλλογος Χαρκίων “Η Ψηλή Κορφή”, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα γραφικα Χαρκια, μόλις 8 χλμ από το ιστορικό Αρκάδι.

Η χθεσινή γιορτή ξεκίνησε με ένα θεατρικό δρώμενο στο οποίο πρωταγωνίστησαν μικρά Χαρκιανακια. Τα παιδιά με τη βοήθεια του συλλόγου έδειξαν στον κόσμο πως γινόταν το μάθημα στα σχολεία των χωριών τις περασμένες δεκαετίες.
Αμέσως μετά, οι “μικρές” μαθήτριες χόρεψαν παλιούς κρητικούς χορούς όπως τον Λαζωτη, που χορεύονται μέχρι και σήμερα στα Χάρκια.
Στη συνέχεια ομάδες του Ομίλου Βρακοφόρων χόρεψαν και τραγούδησαν ριζίτικα τραγούδια, ενώ ταυτόχρονα μέλη του συλλόγου καλούσαν τον κόσμο να γράψει μαντινάδες με θέμα την Φιλία προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό!
Στα …highlights της βραδιάς ήταν η ώρα που νοικοκυρές του χωριού πρόσφεραν τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που ετοίμασαν με πολύ όρεξη και αγάπη, στον κόσμο που βρέθηκε στην γιορτή!


Για μια ακόμη χρόνια, η βραδιά ολοκληρώθηκε με γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνοδεία της μουσικής του συγκροτήματος του Μιχάλη Παυλάκη!