ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΙΜΙΣΑΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

Γρηγόρης Παραγιουδάκης, “Βενί”

Γρηγόρης Παραγιουδάκης "Βενί"Η δισκογραφία παγκοσμίως αλλά και ιδιαίτερα στην κρητική μουσική τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστια υποχώρηση λόγω της ευκολίας με την οποία βρίσκουν οι χρήστες και κατεβάζουν τα τραγούδια από το διαδίκτυο.

Στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να αγοράσει κανείς μια καινούργια δισκογραφική δουλειά διότι τα δισκοπωλεία έκλεισαν το ένα μετά το άλλο. Οι καλλιτέχνες διστάζουν πλέον να γράψουν τα τραγούδια τους και όσοι το τολμούν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι πρέπει να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη και να πληρώσουν τα έξοδα παραγωγής και διακίνησης. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ένα περιοδικό, το “Ξαθέρι” που κυκλοφορεί στα κέντρα τύπου και στα περίπτερα δίνοντας την δυνατότητα σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δισκογραφία τους.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στην πόλη μας χωρίς την ύλη του περιοδικού απλά περιέχοντας μια καταπληκτική δουλειά του σπουδαίου μουσικού και τραγουδιστή Γρηγόρη Παραγιουδάκη με τίτλο ‘’Βενί’’ που είναι και το χωριό του Γρηγόρη στον Μυλοπόταμο.

Το CD περιέχει 15 υπέροχα νέα τραγούδια σε μουσική του Γρηγόρη Παραγιουδάκη και σε στίχους καταξιωμένων στιχουργών όπως ο Γ. Σταυρακάκης (Μιχαλόμπας), η Δέσποινα Σπαντιδάκη, ο Γιώργης Καράτζης, ο Μανώλης Σαλούστρος (Κουμούχης) αλλά και ο ίδιος ο Γρηγόρης Παραγιουδάκης. Οι μουσικοί που παίζουν είναι απίστευτοι αφού ο δημιουργός έκανε προσεκτική επιλογή σε αυτή την υπέροχη δουλειά που ηχογράφησε σε ένα διάστημα αρκετών ετών έχοντας υπομονή και επιμονή ώστε το αποτέλεσμα να ικανοποιεί πρώτα αυτόν. Λύρα έχει παίξει ο αείμνηστος Γιώργος Τσουρουπάκης καθώς επίσης ο Βαγγέλης Αλεξάκης και ο Μανώλης Δρακάκης. Λαγούτο και μαντολίνο έχει παίξει ο Γρηγόρης Παραγιουδάκης, βιολί ο Νίκος Χατζόπουλος, κλαρίνο, νέϊ και φλογέρες ο Θανάσης Βασιλόπουλος, κρουστά ο Αρσένης Νάσης, Ακουστική κιθάρα ο Βασίλης Κοκοτσάκης, Μανώλης Δρίμης,και Φάνης Καλεμάκης. Κλασική κιθάρα ο Νίκος Κατσαράκης, κόντρα μπάσο ο Αλέκος Χατζάκης και τέλος Midi & μπάσο ο Γιάννης Ζουμής.

Πρόκειται για μια δισκογραφική δουλειά που φέρνει ένα φρέσκο αέρα όσον αφορά την σύνθεση και στιχουργική αλλά και όσον αφορά την εκτέλεση και ερμηνεία.

Ο Γρηγόρης Παραγιουδάκης μας παραδίδει μια ‘’δουλειά’’ που θα αντέξει στον χρόνο και θα τον καθιερώσει στην συνείδηση μας σαν δημιουργό εκτός από υπέροχο μουσικό και ερμηνευτή. Αξίζει της προσοχής μας.

Γιώργος Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)
Στιχουργός – Παραγωγός Ραδιοφώνου