ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Guardian: Οργή και κριτική κατά Μητσοτάκη ακόμη και από τα φιλικά ΜΜΕ

Διεθνώς ρεζίλι η χώρα και η κυβέρνηση όχι μόνο για τις εικόνες ντροπής μετά την κατάρρευση του επιτελικού κράτους, αλλά και επειδή άσκησαν κριτική ακόμη και τα ΜΜΕ που χαϊδεύουν τον πρωθυπουργό.

Τις προηγούμενες ημέρες τα όσα τραγικά καταγράφηκαν στην Ελλάδα έγιναν πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο με αρκετά ΜΜΕ να καταγράφουν την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού και της εικόνες της επέλασης του χιονιά.

Ο Guardian, πάντως, στην ανταπόκρισή του πάει ακόμη ένα βήμα παραπέρα διαπιστώνοντας ότι το επιτελικό μπάχαλο ήταν τέτοιο που ακόμη και τα ΜΜΕ που προστατεύουν τον πρωθυπουργό αναγκάστηκαν να ασκήσουν κριτική.

«Σε μια χώρα όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη σπανίως επικρίνεται, αυτή τη φορά η κριτική ήταν αναπόφευκτη. Τα ΜΜΕ καταδίκασαν την αργή αντίδραση των αρχών, χαρακτηρίζοντας τις χαοτικές σκηνές ανεπίτρεπτες για κράτος-μέλος της Ε.Ε.».

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η Αθήνα δέχεται τόσο ισχυρή πίεση από χιονόπτωση.

Οι μετεωρολόγοι, ακόμη, επέμειναν ότι οι προβλέψεις τους ήταν ακριβείς και πως δεν υπήρχε δικαιολογία για αυτές τις σκηνές.

Ο Guardian επισημαίνει ακόμη και την εμφάνιση της δημοσκόπησης της Abacus στην οποία οι πολίτες χαρακτηρίζουν τις υποσχέσεις για αποζημίωση ως επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης.

Τέλος, σημειώνει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος επέρριψε σχεδόν όλες τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού.