Κυριακή 4 Νοεμβρίου
ΚΟΛΛΗΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Τα Κολλητά φαράγγια είναι από τις δημοφιλέστερες διαδρομές του νομού μας. Αποτελείται από δύο φαράγγια το Μουντριανό και το Κολλητό τα οποία σχηματίζουν ένα νοητό «ν» . Η διαδρομή που έχει επιλεγεί περιλαμβάνει εκτός από τα φαράγγια, μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, γραφικά καλντερίμια και χωριά της περιοχής.

Πηγαίνουμε με λεωφορείο στο χωριό Μούντρος. Από εκεί μπαίνουμε σε ένα παλιό καλντερίμι που μας οδηγεί στην είσοδο του πρώτου φαραγγιού, με τα πανύψηλα πλατάνια και τις λιμνούλες. Φτάνοντας κοντά στο χωριό Βελονάδο, βγαίνουμε από την κοίτη του ποταμού και μπαίνουμε σε ασφαλτόδρομο, μέχρι την είσοδο του δεύτερου φαραγγιού. Ακολουθούμε το Κολλητό φαράγγι και η πορεία μας είναι δίπλα στην κοίτη του ποταμού.

Στο ωραιότερο σημείο του, οι δυο πλευρές του σχηματίζουν ένα πολύ στενό πέρασμα. Φτάνουμε στο χωριό Κάτω Πόρος ακολουθώντας πετρόχτιστο παλιό μονοπάτι και καταλήγουμε στην τοποθεσία Πέντε Παρθένες, στην οποία έχουν βρεθεί λαξευτοί τάφοι Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου . Από εκεί ακολουθούμε μονοπάτι και στη συνέχεια άσφαλτο μέχρι το χωριό Αργυρούπολη. 

Ω.Π: 5 
Β.Δ.: 1
Αρχηγός : Χρήστος Φραγκιαδάκης
​τηλ. : 6972117700.