ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Έλενα Παπαρίζου στο MELODIFESTIVALEN 2014

H Έλενα Παπαρίζου στο MELODIFESTIVALEN 2014 H Έλενα Παπαρίζου θα διαγωνιστεί στο σουηδικό ΜΕLODIFESTIVALEN 2014 και πιο συγκεκριμένα στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στο Malmö. Ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί ζωντανά την 1η Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ (9 ώρα Ελλάδος) από το κρατικό κανάλι της Σουηδίας, SVT1.

Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί έχει τίτλο “SURVIVOR” και είναι γραμμένο από τους Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm and Sharon Vaughn.

Το MELODIFESTIVALEN είναι το μεγαλύτερο μουσικό τηλεοπτικό γεγονός της Σουηδίας και αποτελείται από 6 τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες διαγωνίζονται 8 τραγούδια κάθε φορά. Το πρώτο και το δεύτερο τραγούδι από τους 4 ημιτελικούς πηγαίνουν κατευθείαν στον Μεγάλο Τελικό.

Το τρίτο και το τέταρτο τραγούδι από τους ημιτελικούς διαγωνίζονται ξανά στο SECOND CHANCE από όπου τα πρώτα δύο τραγούδια πηγαίνουν και αυτά στον Μεγάλο Τελικό.

Το MELODIFESTIVALEN μεταδίδεται κάθε Σάββατο , ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου ενώ ο Μεγάλος Τελικός θα γίνει στο FRIENDS ARENA της Στοκχόλμης στις 8 Μαρτίου .Ο νικητής του Μεγάλου Τελικού θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία στην EUROVISION 2014 που θα πραγματοποιηθεί στην Δανία.

Κανένα από τα τραγούδια δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει ή να παίξει στο ραδιόφωνο πριν από την ημέρα που θα διαγωνιστεί και Μπορούν να ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν σουηδικό τηλέφωνο, σταθερό ή κινητό.