ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H παράσταση «Modus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε» στο The Garage

Την Κυριακή 22 Μαΐου φιλοξενούμε επιτέλους στο The Garage το Modus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε από το Θέατρο Ομμα Στούντιο.

Τρεις γυναίκες. Τα όνειρα, οι ελπίδες και η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο ζωής (Modus Vivendi). Το θέμα της παράστασης αναφέρεται στη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τις “Τρεις αδελφές” του Άντον Τσέχωφ, από ποιητικά και φεμινιστικά κείμενα και είναι αφιερωμένη στην πρώτη γυναίκα Ελληνίδα φεμινίστρια, δημοσιογράφο και λογία από το Ρέθυμνο, την Καλλιρόη Παρρέν (1861-1940).

Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ για την περίοδο 2020-2021.

Ο σημερινός αυτοματοποιημένος και «ηλεκτρονικός» τρόπος ζωής απομακρύνει τους ανθρώπους αυξάνοντας τημοναχικότητα και τη δημιουργία πλασματικών κόσμων, που οι άνθρωποι βιώνουν ως «πραγματικότητα». Μπορεί το θέατρομέσα από τα κλασσικά κείμενά του, η λογοτεχνία και η ποίησηνα “δείξουν” τον δρόμο μιας επιστροφής σε μια ζωή γεμάτηουσία, συναισθήματα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη; Μπορεί το θέατρο και η λογοτεχνία να διαλύσει τις εντυπώσεις και να υποδείξει έναν νέο τρόπο ζωής, που όμως είναι διαχρονικός, μιας και εμπεριέχει τη φύση των πραγμάτων; Η παράσταση και τα κείμενα που θα ακουστούν θα εξερευνήσουν αυτά τα ερωτήματα μέσα από τη σχέση 3 γυναικών επί σκηνής, οι οποίες θα προσπαθήσουν να καταδείξουν τις λύσεις που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, έτσι που να αποκαλύπτονται ο ένας στον άλλο, καταργώντας για λίγο τη μοναξιά τους ή επιβεβαιώνοντας το ανέφικτο μιας συμβίωσης.

Σύνθεση κειμένων, δραματουργία, σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Παίζουν: Ειρήνη Κουτσάκη, Σοφία Δερμιτζάκη, Εμμανουέλα Κοκοβάκη
Επιμέλεια Μουσικής – Φωτισμοί: Αντώνης Διαμαντής
Αφίσα, πρόγραμμα: 2bCreative, Γρηγόρης Κληρονόμος.
Παραγωγή: Θέατρο Ομμα Στούντιο

Γενική Είσοδος : 12 Ευρώ
Φοιτητικά /άνεργοι (με επίδειξη Κάρτας ανεργίας): 8 ευρώ

Κυριακή 22 Μαΐου στις 21.00
Κρατήσεις: 6945898204
και στο inbox της FB σελίδας του The Garage ή στο thegarageproject2015@gmail.com
Πληροφορίες: 6932492752

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριναπό την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια τηςεκδήλωσης